Gratis whitepaper: Papierloos werken in de zorg

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Gratis whitepaper: Papierloos werken in de zorg

Dit whitepaper biedt objectieve, relevante informatie die het beslissingsproces over het implementeren van papierloos werken ondersteunt. In dit whitepaper staat een aantal trends beschreven dat papierloos werken in de zorgsector stimuleert. Deze trends draaien allemaal om de wens om altijd en overal bij informatie te kunnen. Men wil informatie sneller beschikbaar hebben en beter kunnen vinden. Dat is lastig in een wereld die nog draait om fysieke documenten.

Het is van levensbelang dat de juist informatie in het juiste formaat, altijd en overal beschikbaar is. Overal waar patiënt/cliënt en zorgverlener samen komen. Dit is vergaand: het gaat zowel om de fysieke logistiek, als om het integreren van gegevens in een systeem van informatielogistiek. Slim Documentbeheer ondersteunt informatieprocessen en het fysieke behandelproces van patiënten en cliënten.

Het digitaliseren van patiënten- en cliëntengegevens en bedrijfsgegevens maakt behandelingen en zorgprocessen veiliger en efficiënt. Het zorgt ook voor een koppeling tussen de medische en administratieve processen binnen een zorginstelling. Daardoor kunnen zorgorgansiaties een bedrijfsmatige aanpak hanteren. Dat bespaart operationele kosten, maakt zorgorganisaties aantrekkelijker op de arbeidsmarkt en verhoogt de patiënt-/cliënttevredenheid.

Het digitaliseren van documenten, zodat patiënten- en cliëntengegevens overal door bevoegde personen ingezien kunnen worden, is een van de vele voordelen van ICT in de zorg.