Vlietland Ziekenhuis drukt overzichtelijker en efficiënter af

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Download de case: ‘Ziekenhuis gaat veel overzichtelijker en efficiënter afdrukken’

download-case

Het Vlietland Ziekenhuis kampte met een wildgroei aan merken en modellen van afdrukapparatuur. Het beheren van de voorraad supplies verliep omslachtig en was kostbaar. De bouw van een compleet nieuw ziekenhuis gaf de doorslag: het afdrukpark ging onder de loupe.

vlietland-ziekenhuisHet geoptimaliseerde printpark levert het Vlietland Ziekenhuis veel voordeel:

• Alle merken en modellen overzichtelijk
• Eenvoudiger voorraadbeheer
• Altijd vertrouwelijk printen met ‘follow me’
• Kostenbesparing op energie- en papierverbruik
• Klaar voor digitaliseringproces

Minder energiekosten
Het aantal printers verminderde van 700 losse bureauprinters naar slechts 100 multifunctionele apparaten (MFP’s) en printers van Ricoh. Strategisch geplaatst door het hele ziekenhuis. De apparatuur verbruikt tot 50% minder energie en de uniformiteit vergemakkelijkt het beheer van de printvoorraad.

Duurzaam en veilig afdrukken
Vlietland print nu milieubewuster dankzij het 'follow me'-systeem. De zorgverlener print met zijn of haar persoonlijke medewerkerpas, waar en wanneer het uitkomt. Zo blijft er minder overtollig papier achter bij de printer en slingeren vertrouwelijke prints niet langer rond.

Digitalisering van het archief
Binnenkort start Vlietland met een proef om het medische archief te digitaliseren. Met de huidige MFP’s heeft het ziekenhuis de juiste apparatuur en functionaliteiten in huis. Voor het volledige verhaal, download de case Vlietland.

Naar begin