BPR

Zaken anders aanpakken.

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Lees ook

Online informatie aanvragen

Office woman desk with laptop

Wilt u meer weten? Vul het formulier in en een lokale Ricoh-leverancier neemt contact met u op met meer informatie.

Wat is Business Process Re-engineering (BPR)?

Business Process Re-engineering (BPR) houdt zich bezig met het transformeren van bedrijfsprocessen, meestal binnen grootschalige organisaties. Dit wordt altijd bereikt door middel van een beheerd proces of programma voor verandermanagement, waarbij de organisatie de bestaande bedrijfsprocessen onderzoekt en evalueert en vervolgens probeert de processen aan te pakken die aanzienlijk verbeterd kunnen worden. 

De term kan worden geassocieerd met een groot aantal bedrijfsfuncties, maar wordt meest gebruikt om te verwijzen naar IT-afhankelijke bedrijfsfuncties. BPR kan in nauwe betrekking staan tot Business Process Outsourcing, waarbij sommige of alle stappen van het re-engineeren van een proces worden uitbesteed aan een gespecialiseerde externe leverancier.

In de documentindustrie wordt BPR vaak gebruikt in het kader van transactionele documenten en informatie-intensieve taken. Een steeds vaker voorkomend gevolg is dat de hardware, software, implementatie-expertise en lopende hulpmiddelen die nodig zijn voor het beheren van een dergelijk proces geheel of gedeeltelijk worden uitbesteed aan een gespecialiseerde leverancier. 

Naar begin

Met BPR kunt u:

 • De snelheid verhogen waarmee document-intensieve processen worden uitgevoerd en de daarmee samenhangende kosten en administratieve lasten verlagen
 • Flexibiliteit toevoegen aan organisatorische processen, waardoor uw bedrijf zich beter kan aanpassen aan de vraag van klanten of interne behoeften
 • Kapitaaluitgaven verlagen door de noodzaak te verminderen voor investering in middelen om een bepaalde dienst intern uit te voeren
 • Informatie en documenten organiseren met elektronische beheersystemen en  processen, bijvoorbeeld door over te stappen op elektronische facturatie
 • Uw bedrijf helpen zich te concentreren op waar het goed in is, door bepaalde processen uit te besteden aan gespecialiseerde leveranciers zoals Ricoh
 • Verlies van documenten en uitlekken van informatie minimaliseren
 • Frequenter gebruikmaken van elektronische documentformats voor interne communicatie en klanttransacties
 • De operationele efficiëntie en het niveau van klantenservice verbeteren
 • Risico's verlagen door de naleving van de wettelijke normen over de hele wereld te verbeteren

Naar begin

Meer informatie over onze diensten en oplossingen voor BPR

Ricoh biedt BPR voor afdrukbeheer, documentbeheer, documentworkflow en postkamer- en repro-functies. Ricoh is gespecialiseerd in verticale sectoren zoals overheid, onderwijs, industrie, financiële dienstverlening en verzekeringen, energie, retail, technologie en telecommunicatie – alsmede in kleine en middelgrote bedrijven. Bovendien kunnen Ricoh's diensten en oplossingen voor BPR veel bedrijfsafdelingen helpen, zoals boekhouding en financiën, human resources, debiteuren/crediteuren, marketing en verkoop en zakelijke dienstverlening.

Een voorbeeld van BPR op het werk is e-facturatie, één van Ricoh's oplossingen voor Document Process Outsourcing. E-facturatie voor debiteuren en crediteuren stelt bedrijven in staat hun klanten en/of leveranciers naar elektronische facturatie te migreren. Ricoh doet dit door een op maat gemaakt proces in kaart brengen en te optimaliseren en vervolgens het nieuwe, efficiënte proces uit te besteden, om de klant zo de meest voordelige oplossing te bieden.

Ricoh kan aan BPR gerelateerde hardware, software en expertise leveren in het kader van Managed Document Services, Document Outsourcing, Office Workflow Solutions en Production Printing.

Naar begin

Aan BPR verwante diensten en oplossingen

 • Man in an office looking forward.
  Document Outsourcing

  Minimaliseer uw totale kosten en bespaar uzelf een hoop moeite door uw documentbeheer aan de deskundigen uit besteden.

 • Office people standing laughing
  Production Printing

  Professionele drukkerijen in heel Europa maken gebruik van de grootschaligheid, de uitgebreide ondersteuning en het uitstekende serviceniveau van Ricoh om hun bedrijf vol vertrouwen op te bouwen.

 • Pencil Writing
  Office Workflow Solutions

  Innovatieve hardware, software en services om de workflow van papieren en elektronische documenten te stroomlijnen, inhoud te beheren, kostenbeheersing te verbeteren en veiligheid te verhogen.

 

Naar begin