Cloud Computing

Wat zit er voor u in de cloud?

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Lees ook

Online informatie aanvragen

Office woman desk with laptop

Wilt u meer weten? Vul het formulier in en een lokale Ricoh-leverancier neemt contact met u op met meer informatie.

 • Document Process Outsourcing

  Office woman using mobile device

  Concentreer u op uw bedrijfsactiviteiten en laat Ricoh zorgen voor de invoer, doorvoer en uitvoer van uw documenten met Document Process Outsourcing.

Wat is Cloud Computing?

Cloud computing, net als 'Software as a Service', is het leveren van software, dataopslag en andere computerapplicaties als een dienst, veelal met een abonnement of op pay-per-use basis. Cloud-oplossingen staan bedrijven toe hun bestaande IT-mogelijkheden snel uit te breiden zonder dat het nodig is aanpassingen aan te brengen in de interne infrastructuur, die vaak duur en moeilijk te onderhouden is.

Cloud computing wordt vaak onderverdeeld in Infrastructure as a Service (IaaS), Platform as a Service (PaaS) en Software as a Service (SaaS). Eindgebruikers hebben toegang tot deze service via internet met een browser of een desktop-/mobiele applicatie, terwijl de gegevens en de software gehost zijn op een externe locatie die beheerd wordt door de cloud-provider. 

Naar begin

Kies uw cloud: Publiek, hybride of privaat?

Met een publieke cloud verschaft de serviceprovider diensten (zoals toepassingen en opslag) aan het grote publiek. Deze diensten zijn gratis of worden in rekening gebracht op een pay-per-use basis. De voordelen zijn een eenvoudige en goedkope set-up (de kosten voor hardware, applicaties en bandbreedte komen voor rekening van de aanbieder), kostenbeheersing en schaalbaarheid.

Bij een hybride cloud worden sommige diensten door het bedrijf of de organisatie zelf geleverd en beheerd, terwijl andere door een externe leverancier worden verstrekt. Een bedrijf kan er bijvoorbeeld voor kiezen een publieke cloud te gebruiken voor archiefmateriaal terwijl de lopende bedrijfsdata in-house worden beheerd, waardoor kosten worden geminimaliseerd.

Een private cloud is een geheel eigen computerarchitectuur die gehoste diensten verleent aan een specifieke gebruikers. De gebruiker profiteert daarbij van meer controle en veiligheid. 

Naar begin

Met Cloud Computing-oplossingen kunt u:

 • De behoefte aan ontwikkeling van dure infrastructuur om nieuwe bedrijfsactiviteiten of technologische mogelijkheden te ontplooien beperken
 • Bedrijfstoepassingen snel op schaal brengen, waardoor kosten worden verlaagd en omzetmogelijkheden worden gemaximaliseerd
 • De kernactiviteiten van het bedrijf steunen met cloud-applicaties die opslag van documenten, data-tracking en rapportage-tools bieden
 • Genieten van de wetenschap dat uw gegevens veilig op een extern locatie zijn ondergebracht 
 • Uw mobiele werknemers en/of andere kantoorlocaties gemakkelijk toegang verlenen tot bedrijfskritieke software
 • Jaarlijkse licentiekosten en eenmalige installatiekosten verlagen
 • De bedrijfscontinuïteit verhogen en methoden voor het herstel na ongevallen verbeteren
 • De toegang tot documenten vereenvoudigen door het aantal referentiepunten van vele tot een enkele terug te brengen.

Naar begin

Meer informatie over Cloud Computing van Ricoh

Ricoh biedt een aantal van oplossingen voor cloud computing, waaronder i-Invoicing Accounts Payable, I-invoicing Accounts Receivable, Hosted Fax en HotSpot Printing.

Naar begin

Aan Cloud Computing verwante diensten en oplossingen

 

Naar begin