Grafisch

Hogere impact. Lagere kosten.

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Lees ook

Online informatie aanvragen

Office woman desk with laptop

Wilt u meer weten? Vul het formulier in en een lokale Ricoh-leverancier neemt contact met u op met meer informatie.

 • Ricoh's Production printers

  Production Printer Pro C901

  Meer informatie over het assortiment van Ricoh production printers voor CRD, repro's, print-for-pay en commerciële printmarkten.

Wat is grafisch drukken?

Grafisch drukken is een alternatieve term voor production printing, grafimedia, commercieel drukwerk, zakelijk drukwerk en diverse andere termen die betrekking hebben op de productie van documenten en de grafische vormgeving die daarmee samenhangt. 

In het bedrijfsleven wordt de term grafisch drukken vaak gebruikt als een aanduiding voor commercieel drukwerk, het uitbesteden van een bepaalde opdracht aan een professionele drukker. In een bedrijfsomgeving is grafisch drukken het aanbieden van een interne faciliteit die het drukken van zakelijke documenten (zoals jaarverslagen en adviesboekjes) en marketing- en communicatiemateriaal verzorgt .

Intern grafisch drukken wordt beheerd en uitgevoerd door het eigen personeel van de organisatie of door het personeel van de externe leverancier aan wie de dienst is uitbesteed. Grafisch drukken kan ook betrekking hebben op de diensten die door commerciële drukkers worden geleverd.  Deze dienstverleners bieden steeds sterker concurrerende diensten, naarmate digitaal drukken de klanten meer geavanceerde grafische mogelijkheden biedt, die voorheen vaak het domein van in-house grafische afdelingen of high-end commerciële drukkerijen waren. 

Naar begin

Met onze diensten en oplossingen voor grafisch drukken kunt u:

 • De impact van uw materiaal voor marketing en klantcommunicatie verhogen
 • Aanzienlijke kostenbesparingen maken door optimalisering van hardware, benodigdheden en personeel
 • Doorlooptijden verlagen door betere oplossingen voor vastleggen van materiaal en werkstroom
 • De productiviteit verhogen door het optimaliseren van personeel en hardware resources
 • De flexibiliteit verhogen door de betere controle uit te oefenen op de vraag naar drukwerk binnen uw bedrijf en de diensten te optimaliseren om aan die vraag te kunnen voldoen
 • Gebruik maken van innovatieve marketingtechnieken zoals het printen van variabele data en personalisatie
 • Meer controle uitoefenen op kwaliteit en timing
 • Een on-site, single-source oplossing installeren
 • Milieuverantwoordelijkheden meer direct aanpakken

Naar begin

Meer informatie over grafisch drukken:

Ricoh helpt de mogelijkheden voor grafisch drukken van zowel centrale repro's als commerciële drukkers op vele niveaus te verbeteren door het leveren van technologie, processen en expertise. Als klant van Ricoh kunt u zich tevens inschrijven op Ricoh's Business Driver programme, een exclusief pakket van diensten voor bedrijfsontwikkeling voor Ricoh's klanten die zich bezighouden met production printing in de commerciële en zakelijke sector. Dit omvat een extranet dat unieke toegang verschaft tot web-to-print services, white papers, e-learning, social networking, consultancy en Ricoh Professional Services.

Naar begin

Aan grafisch drukken verwante diensten en oplossingen

 • Office people standing laughing
  Production Printing

  Professionele drukkerijen in heel Europa maken gebruik van de grootschaligheid, de uitgebreide ondersteuning en het uitstekende serviceniveau van Ricoh om hun bedrijf vol vertrouwen op te bouwen.

 • Office woman looking right
  Centrale reprodienst (CRD)

  Oplossingen om printopdrachten, productiviteit en winstgevendheid te laten groeien.

 • A rainbow of coloured paper for commercial print.
  TotalFlow oplossingen

  Verbeter de end-to-end efficiëntie van het productie-outputproces, inclusief documentontwerp, productieworkflow en bezorging.

 

Naar begin