Software as a Service

SaaS staat voor efficiëntie

Meer flexibiliteit. Meer mobiliteit. Minder kosten.

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Lees ook

Online informatie aanvragen

Office woman desk with laptop

Wilt u meer weten? Vul het formulier in en een lokale Ricoh-leverancier neemt contact met u op met meer informatie.

  • Office Workflow Solutions

    Office people standing laughing

    Innovatieve hardware, software en services om de workflow van papieren en elektronische documenten te stroomlijnen, inhoud te beheren, kostenbeheersing te verbeteren en veiligheid te verhogen.

Wat is Software as a Service?

Software as a Service (SaaS) is het verstrekken van een software tool of applicatie als vaste dienst of op aanvraag, normaal gesproken via cloud computing. De softwareapplicatie staat gehost in een centrale omgeving en wordt via een netwerkverbinding naar het apparaat van de eindgebruiker (desktop of mobiel) gestuurd. De toegang geschiedt normaal gesproken met behulp van een webbrowser.

Voordelen van SaaS zijn onder andere besparing van kosten en tijd doordat distributie van geïnstalleerde software op individuele apparaten niet meer nodig is. Daarnaast hebben gebruikers meestal toegang tot de softwareapplicatie vanaf elk op internet aangesloten apparaat, waardoor flexibiliteit en mobiliteit worden verbeterd. Er moet wel rekening worden gehouden met de veiligheidsaspecten van SaaS en de afhankelijkheid van een internetverbinding.

Naar begin

Met oplossingen voor Software as a Service kunt u:

  • Toegang tot softwaretoepassingen krijgen op een 'on-demand' basis
  • Personeel toegang verlenen tot applicaties vanaf externe locaties, waardoor de mobiliteit van arbeidskrachten wordt verhoogd
  • Onderhoud en distributietijd voor software tot een minimum beperken
  • Software aan het personeel aanbieden wanneer het nodig is, met directe schaalbaarheid
  • De werklast van de IT-afdeling verlichten

Naar begin

Meer informatie over Software as a Serviceoplossingen

Ricoh SaaS-oplossingen zullen binnenkort beschikbaar zijn. In de tussentijd verwijzen wij u naar onze pagina over Cloud Computing voor meer informatie over het huidige dienstenportfolio van Ricoh die in een cloud gehost staan of vraag Ricoh contact met u op te nemen met betrekking tot SaaS-oplossingen.

Naar begin