Hoger Onderwijs

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Higher education factDe Europese Unie (EU) wil dat de universiteiten in Europa moderniseren en groeien. Het doel is het hoger onderwijs te verbeteren en een wereldwijd toonaangevende kenniseconomie te ondersteunen.

Onderzoek heeft aangetoond dat 89% van de onderwijsinstellingen binnen Europa beïnvloed wordt door de trend van mobiel werken. Het wordt verwacht dat studenten en onderwijspersoneel in staat moeten zijn om zowel op de campus als ergens anders te kunnen werken en studeren en hulpmiddelen digitaal beschikbaar moeten hebben. Dit wordt extra aangemoedigd door de strategie van Lissabon van de EU.

De Economist Intelligence Unit** ontdekte echter dat meer dan de helft van de onderwijsmanagers geloven dat technologie zich sneller ontwikkelt dan de processen of de manieren waarop die gebruikt wordt. Als gevolg hiervan vragen instellingen in het hoger onderwijs de technologiesector om ondersteuning bij het overstappen op meer mobiele studiemogelijkheden die de manier waarop hun studenten leren verbeteren.

* A new perspective: Ricoh Document Governance Index 2012
** Economist Intelligence Unit, Humans and Machines: The role of people in technology-driven organisations, gesponsord door Ricoh, 2013

Ricoh is een internationaal bedrijf dat gespecialiseerd is in kantoorafdrukapparatuur, production printing oplossingen en IT- en documentmanagement. Ricoh werkt samen met hogeronderwijsinstellingen om hen te helpen te moderniseren en efficiënter te worden.

Ricoh steunt universiteiten en hogescholen door allerlei diensten aan te bieden: van het drukken en samenstellen van lesmateriaal en beveiliging van vertrouwelijke documenten en research, tot ondersteuning van de BYOD-strategie (Bring Your Own Device) en het mogelijk maken van leren op afstand.

Ondersteuning van veranderingsmanagement zorgt ervoor dat processen en hoe mensen ze gebruiken simultaan ontwikkeld worden bij elke technologische implementatie. Door kwalitatieve faciliteiten en diensten te bieden, voor zowel studenten als personeel, op het gebied van management, research en onderwijs, zijn onderwijsinstellingen in de beste positie om nieuwe studenten en financiering aan te trekken.

Ricoh heeft instellingen in het hoger onderwijs in Europa geholpen studenten toonaangevende faciliteiten en diensten te bieden, leren op afstand mogelijk gemaakt en ervoor gezorgd dat beperkte hulpmiddelen efficiënter gebruikt worden. Enkele voorbeelden:

 • Een virtuele IT-infrastructuur bij Hopwood Hall College in het Verenigd Koninkrijk heeft de manier waarop studenten en personeel toegang krijgen tot leermiddelen en diensten krijgen getransformeerd. Studenten hebben 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang tot bestanden en toepassingen, overal en met elk apparaat.

 • Door hun documentinfrastructuur te transformeren, het machinepark te verkleinen en inefficiënte technologie gefaseerd te vervangen, helpt Ricoh de Universiteit van Groningen ongeveer €700.000 per jaar te besparen.

 • Liverpool John Moores University, in het Verenigd Koninkrijk, heeft een nieuwe strategie geïmplementeerd voor documentmanagement, afdrukken en kopiëren. Gebruikers van een laptop en een andere locatie kunnen hun afdrukken verzenden naar en vanaf vrijwel elke locatie op de campus ophalen met hun ID-kaart van de universiteit. 

Klik voor meer informatie op de relevante casestudy hierboven of bekijk al onze onderwijscasestudy’s.

Naar begin

De toekomst van technologische disruptie in de onderwijssector

Embedden

Naar begin

Wilt u meer informatie?
Neem contact met ons op via het contactformulier

Naar begin

Overig

 • Ricoh Document Lounge
  DocuLounge

  Verbeter de onderlinge samenwerking en biedt een geïntegreerde mobiele service met Ricoh’s Document Lounge.

 • Casestudies van klanten

  Kom meer te weten over Ricoh's oplossingen voor klanten door onze casestudies te lezen.

 • Thought Leadership

  Vind onderzoek en discussies over het oplossen van de puzzel m.b.t. de prioriteit van documenten binnen uw sector.

 • Production Printing

  Bedrijven in heel Europa maken gebruik van de omvang, uitgebreide ondersteuning en uitstekende serviceniveaus van Ricoh's om hun onderneming met vertrouwen te laten groeien.

 • Ons merk

  imagine. change. Ricoh verandert haar zakelijke activiteiten door verbeelding, duidelijkheid en visie.

 

Sectoren

Lees ook

Education Case Studies

Humans & Machines

De ontwikkeling van technologie in het onderwijs.