Slimme informatieprocessen voor de (e-)overheid

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Overheid Infographic (Overzicht)Hoe kunt u de verwachtingen van burgers en bedrijven over uw dienstverlening overtreffen? Terwijl processen soepeler verlopen en de productiviteit aantoonbaar verbetert?

U kent de ambities van de e-overheid: één digitale overheid, met betere service en meer gemak voor burgers en bedrijven. Ondersteunend hieraan helpt Ricoh overheidsorganisaties met het creëren en organiseren van informatie en documenten.

Versoepel uw processen, boek meer resultaat

Verschillende procesverbeteringen zorgen ervoor dat de dienstverlening verbetert, de operationele kosten verlagen en de efficiency toeneemt:

 • Bezoekers vriendelijk aan de balie ontvangen en snel helpen, zoals bij het aanvragen en afhalen van paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen
 • Administratieve procedures vereenvoudigen en afhandeltijden verkorten, bijvoorbeeld bij het aanvragen van ontheffingen, vergunningen of toeslagen
 • Ambtenaren de mogelijkheid bieden om plaats- en tijdonafhankelijk te werken, met altijd de juiste informatie bij de hand

Ricoh ondersteunt uw organisatie bij deze procesverbeteringen, met bewezen oplossingen voor o.a.:

Meer weten?

Pieter Rahusen informeert u graag vrijblijvend over de mogelijkheden voor uw publieke organisatie.

IMG Overheid Infographic (Kennis)Bij het verbeteren van uw publieke dienstverlening hoort: documenten en informatie effectief creëren en organiseren. Vertrouw hiervoor op hoogwaardige oplossingen van Ricoh.

Bezoekersregistratie en aanmelding

Bezoekers vinden hun weg binnen uw locatie(s), met de oplossingen voor registratie en aanmelding van Ricoh. De klanttevredenheid verbetert, terwijl uw professionals vooraf worden geïnformeerd over tijdstip en doel van het bezoek.

Documentprocessen digitaliseren of uitbesteden

Omvangrijke documentprocessen in-house organiseren kan een uitdaging zijn. Denk aan: de jaarlijkse uitgifte van parkeervergunningen, het aanmaken en versturen van aanslagen en het up-to-date houden van dossiers, inclusief bijlagen en correspondentie.

Ricoh helpt u om deze processen kostenverlagend in te richten. Door digitalisering of outsourcing houden uw professionals meer tijd over voor dienstverlening.

Printomgeving efficiënter inrichten

Hoeveel printers, scanners en kopieermachines telt uw organisatie? Wat kost één printje eigenlijk? Stroomlijn uw printomgeving, samen met Ricoh. Daarmee profiteert u van lagere kosten voor exploitatie, supplies en energie, terwijl de medewerkertevredenheid stijgt.

Laat u inspireren

Lees onze kennisdocumenten over o.a. de Europese werkvloer in 2036 en de rol van CIO in het publieke domein.

U wilt bijdragen aan ‘de compacte overheid’, maar hoe wint úw overheidsorganisatie aan efficiency? Vertrouw op de ervaring van Ricoh.

1,7 miljoen belastingaanslagen per jaar

De Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam besteedt het jaarlijks aanmaken, afdrukken en verzenden van circa 1,7 miljoen belastingaangiften uit aan Ricoh.

Resultaten:

 • Proces onder controle
 • Efficiënter werken
 • Kostenbesparing

Lees de projectbeschrijving 

Van 1970 naar 693 printers

De gemeente Den Haag schakelde Ricoh in om haar printerpark efficiënter te maken. Via een PPP-onderzoek (Pay-Per-Page) werden de kosten geanalyseerd en een nieuw type printer geselecteerd.

Resultaten:

 • Reductie van hardware, beheer- en energiekosten
 • Van 400 naar 4 modellen Multifunctional Printers
 • Eenvoudiger beheer: van 25 naar 3 personen

Lees de projectbeschrijving

Meer weten?

Wilt u ook een efficiencyslag maken? Pieter Rahusen verdiept zich graag in uw vraagstuk en geeft u een gericht advies.

Naar begin

Oplossingen

Managed Document Icon Managed Document Services

Ontdek hoe u het gebruik van informatie in uw organisatie kunt optimaliseren.

IT Infrastructure Icon IT Infrastructure Services

Ontdek hoe we uw IT kunnen optimaliseren om productiviteit en efficiency te verbeteren en om voor duurzaam voordeel te zorgen.

Business Processes Icon Business Process Services

Volledig beheerde oplossingen om uw bedrijfsprocessen te stroomlijnen en de output te verhogen, met mogelijkheden voor uitbesteding.

Production Printing Icon Production Printing Services

Ondersteuning om de effectiviteit van uw documentgebaseerde communicatie en de efficiency van uw productieprocessen te maximaliseren.

Sustainability Icon Sustainability Management Services

Ontdek hoe we u kunnen helpen om de milieu-impact en -kosten van uw bedrijfsprocessen te beperken.

Communication Icon Communication Services

We kunnen u helpen met flexibele, efficiënte communicatieoplossingen waarmee u uw klanten beter bereikt en de samenwerking tussen uw medewerkers verbetert.

Application Icon Application Services

Verbeter uw informatiestromen met onze gespecialiseerde dienstverlening voor advies, levering en ondersteuning voor applicaties.

Workplace Icon Workplace Services

Met consultancy en support kunt u uw kantoorprocessen stroomlijnen en uw werkomgeving efficiënter gebruiken.

Video

Naar begin

Wij adviseren u graag
Wilt u weten hoe uw publieke organisatie klantgerichter en efficiënter kan werken? Pieter Rahusen verdiept zich graag in uw organisatie. Hij geeft u graag een gericht advies, inclusief kosten- en batenanalyse.

Naar begin

Cases

Whitepapers

Inspiratie

 • Bezoek WerkTrends.nl  

  Tips, trends en adviezen
  binnen een wereld waar de
  combinatie van werken en
  leven dagelijks verandert.

Nieuwsbrief

Kijk ook

Communicatie Crackdown

Hoe hoog zijn de kosten van niet-gepersonaliseerde communicatie?