Minder kosten, meer efficiency, meer zorg

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Zorg Infographic Image Vindt u ook dat het tijd is voor lagere (overhead)kosten en meer focus op het primaire zorgproces? Voor een veilige ontsluiting van digitale medische gegevens? Terwijl de patiënt proactief wordt geïnformeerd over zijn afspraak?

Door informatie en documenten effectief te creëren en organiseren, verbetert de patiënttevredenheid, verminderen de operationele kosten en komt er meer tijd vrij voor de zorg zelf:

 • Patiënten informeren over het verloop van hun bezoek aan een zorginstelling, terwijl artsen en verpleegkundigen weten wanneer welke patiënt aanwezig is en direct de juiste patiëntgegevens bij de hand hebben
 • Medische gegevens beveiligd ontsluiten en toegankelijk maken voor bevoegde personen
 • Artsen, verpleegkundigen en medewerkers de mogelijkheid bieden om plaats- en tijdonafhankelijk te werken, met altijd de juiste informatie bij de hand

Ricoh helpt uw zorginstelling hierbij, met bewezen oplossingen voor o.a.:

Krijg een helder antwoord

Onze specialist Pieter Rahusen neemt graag de tijd om zich vrijblijvend in uw vraagstuk te verdiepen. Hij voorziet u van heldere antwoorden en alternatieven.

Maak kennis met onze oplossingen:


Patiëntregistratie en –aanmelding

Patiëntaanmelding en -registratie verloopt vriendelijker, sneller en veiliger met de selfservice aanmeldzuil van Ricoh. De bezoeker maakt een pas aan, waardoor alle gegevens meteen voorhanden zijn. Dat reduceert administratieve handelingen, terwijl wachtrijen tot het verleden behoren en de patiënt meteen weet waar, wanneer en hoe laat hij ergens moet zijn.

Digitaliseren van patiëntendossiers

Veel informatie voor digitale dossiers, zoals het EPD, wordt nog altijd op papier aangeleverd. Met Ricoh eRecord Connect scant u deze documenten direct naar het juiste digitale dossier. Een tijdbesparende oplossing, die leveranciersonafhankelijk werkt, binnen elk ZIS en met ieder EPD.

Printomgeving efficiënt inrichten en beheren

Reduceer het aantal printers, verlaag de kosten voor beheer, supplies en energie, terwijl de informatiebeveiliging verbetert. Medewerkers kunnen altijd en overal werken, ook vanaf mobiel, met de juiste informatie bij de hand.

Bereken in twee stappen uw kostenbesparingen op zorglogistiek.

Lees meer over onze praktijkervaringen bij care- en cure-instellingen en zorgverzekeraars op het gebied van patiëntregistratie en -aanmelding, scannen naar EPD en het efficiënter maken van printfaciliteiten.

Van 45 naar 15 minuten wachttijd

Lees hoe een aanmeldzuil met ticketprinter in het TweeSteden Ziekenhuis de wachttijden bij de bloedafname aanzienlijk heeft verkort . Patiënten worden op een persoonlijke manier benaderd en er zijn minder baliemedewerkers nodig.
Bekijk de video.

100.000 patiëntendossiers digitaal

Ontdek hoe Ricoh de volle archieven van ziekenhuis Nij Smellinghe in een halfjaar heeft gedigitaliseerd. Het resultaat: minder administratieve handelingen en meer tijd voor zorg. Bovendien zijn medische dossiers 24/7 te raadplegen, voor degene die daar toegang toe hebben.

Eerst 500 printers, nu nog 100

Het Vlietland Ziekenhuis gebruikte circa 700 verschillende merken en modellen printers. Ricoh reduceerde dit aantal naar 100. Resultaten: veiliger printgedrag door ‘follow me-printing’. De medewerker houdt simpelweg een pasje tegen een willekeurige printer en de print rolt eruit. Daarnaast: minder energieverbruik, een efficiënt beheer van de printomgeving en aanzienlijke kostenbesparingen.

Naar begin

Oplossingen

Managed Document Icon Managed Document Services

Ontdek hoe u het gebruik van informatie in uw organisatie kunt optimaliseren.

IT Infrastructure Icon IT Infrastructure Services

Ontdek hoe we uw IT kunnen optimaliseren om productiviteit en efficiency te verbeteren en om voor duurzaam voordeel te zorgen.

Business Processes Icon Business Process Services

Volledig beheerde oplossingen om uw bedrijfsprocessen te stroomlijnen en de output te verhogen, met mogelijkheden voor uitbesteding.

Production Printing Icon Production Printing Services

Ondersteuning om de effectiviteit van uw documentgebaseerde communicatie en de efficiency van uw productieprocessen te maximaliseren.

Sustainability Icon Sustainability Management Services

Ontdek hoe we u kunnen helpen om de milieu-impact en -kosten van uw bedrijfsprocessen te beperken.

Communication Icon Communication Services

We kunnen u helpen met flexibele, efficiënte communicatieoplossingen waarmee u uw klanten beter bereikt en de samenwerking tussen uw medewerkers verbetert.

Application Icon Application Services

Verbeter uw informatiestromen met onze gespecialiseerde dienstverlening voor advies, levering en ondersteuning voor applicaties.

Workplace Icon Workplace Services

Met consultancy en support kunt u uw kantoorprocessen stroomlijnen en uw werkomgeving efficiënter gebruiken.

Video

Naar begin

Een helder antwoord op uw vraag
Neem voor een kosteloze afspraak en vrijblijvend advies contact op met Pieter Rahusen van Ricoh. Hij is u graag van dienst, met een helder antwoord op al uw vragen, of met een second opinion.

Naar begin

Cases

Whitepapers

Inspiratie

 • Bezoek WerkTrends.nl  

  Tips, trends en adviezen
  binnen een wereld waar de
  combinatie van werken en
  leven dagelijks verandert.

Nieuwsbrief