Print & Drukwerk

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Cases

Whitepapers

Inspiratie

 • Bezoek WerkTrends.nl  

  Tips, trends en adviezen
  binnen een wereld waar de
  combinatie van werken en
  leven dagelijks verandert.

Print & Drukwerk

Kosten besparen met decentraal printen en centrale repro
Op printkosten en reprografisch drukwerk kan flink worden bespaard in elke zorginstelling. Bijvoorbeeld met een goed afdrukbeleidsplan en het uitbesteden van het beheer van machines. Ricoh kan veel van uw werkprocessen efficiënter inrichten waardoor u meer tijd en aandacht heeft voor het zorgverleningsproces.

Een goede inventarisatie van uw bestaande situatie leidt tot een schets van een efficiënte manier van werken in de toekomst. Ricoh kan samen met u kijken naar het bestaande machinepark, uw doelstellingen en drukwerkstromen. Uw nieuwe manier van werken samen met Ricoh, kan er als volgt uitzien:

 • er ligt een realistisch afdrukbeleidsplan, getoetst aan de NEN 751- norm;

 • een deel van uw werkprocessen zijn gedigitaliseerd;

 • Ricoh zorgt voor het beheer van uw apparaten en vervangt toners en papier;

 • u heeft flexibele contracten en service-overeenkomsten, gebaseerd op de actualiteit;

 • u bespaart al gauw 30 procent op al uw printkosten.

Decentraal printen, scannen en kopiëren
Print-en kopieerkosten kunnen al gauw uit de hand lopen. Herhaling van handmatige handelingen kost veel tijd en verkeerde afdrukken kosten flink wat toner en papier. Bovendien: wat gebeurt er met vertrouwelijke documenten die onbeveiligd uit de printer rollen?

Ricoh is al jaren marktleider op het gebied van multifunctionele printers (MFP's). De variëteit hierin is groot en de mogelijkheden eindeloos.Een paar voorbeelden van mogelijkheden:

 • één printopdracht vervangt alle handmatige handelingen die nodig zijn bij het afdrukken een document

 • medewerkers kunnen altijd en overal beveiligd afdrukken vanaf smartphones en tablets

 • met een ziekenhuispas de printopdracht bij de printer ophalen

 • compleet overzicht van alle kopieer- en afdruktaken

Decentraal printen ofwel "printen op de gang" is een ideale en veilige oplossing om kosten inzichtelijk te maken en te beheersen.
Lees alles over Print, beheer en onderhoud.

Centraal reprografisch drukken
Centraal regelen van al uw reprografisch drukwerk voorkomt dat u ad hoc kosten maakt. Drukwerkopdrachten door verschillende afdelingen aan diverse drukkers, zijn een grote verdekte kostenpost. Met de oplossingen die Ricoh biedt, behoort dit tot het verleden.

Repromachines van Ricoh zijn door uw eigen personeel te beheren. Besteedt u de reprowerkzaamheden geheel uit aan Ricoh, dan bent u zeker van tijdige levering, gegarandeerde kwaliteit en transparante kosten. Ricoh voert drukwerkopdrachten zowel uit in de eigen shared service centers als in samenwerking met een aantal vaste partners. Uitbesteden van drukwerk levert u al snel een besparing op van zo'n 30 procent.

Meer diensten van Ricoh voor de gezondheidszorg

Naar begin