Green Field Services

Onze Service Engineers beperken de milieu-impact van onderhoudsbeurten

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Dankzij onze innoverende en duurzame producten in combinatie met een doeltreffend onderhoud door onze toegewijde en zeer vakkundige Service Engineers, zorgen we er voor dat uw product zo doeltreffend werkt als het ontworpen is. In geval van een onverwachte storing staat Ricoh's technische afdeling echter paraat om te helpen.

Een efficiënte technische ondersteuning geeft u de zekerheid dat uw producten goed blijven functioneren en dat bespaart u energie en papier. Bovendien kijken onze Service Engineers verder dan het louter oplossen van storingen. Onze professionele service bestaat uit zeer vakkundige Service Engineers, goed ingeplande preventieve onderhoudsbeurten en een ultramodern inventarisatiebeheer van belangrijke onderdelen.

We zijn ervan overtuigd dat de integratie van deze professionele onderhoudsdienst in onze Total Green Office Solution (TGOS)-portfolio, het bewustzijn onder alle stakeholders zal vergroten. Vandaar benadrukken we met plezier onze aanpak genaamd Green Field Services.

De volgende door Ricoh geïntroduceerde onderhoudshandelingen dragen bij tot een beter milieu:

 • De beste manier om de ecologische impact van onderhoudsbezoeken te beperken is om problemen telefonisch op te lossen. Het first line support team, dat in dienst is van Ricoh en volledig getraind is op onze complete productportfolio, zal altijd eerst kijken naar de mogelijkheid om het probleem op te lossen, zonder een bezoek aan de klant. Zo willen we de impact verminderen, maar ook de stilstand van uw producten beperken.

 • Alle technische werknemers van Ricoh houden hun kennis op peil via een geavanceerd e-learningprogramma dat intern werd ontwikkeld. Filosofie hierachter is 'minder pendelen, meer leren'

 • Goed ingeplande preventieve onderhoudsbeurten zorgen voor een daling van het aantal service-oproepen en voorkomen storingen op de machines.

 • Bij een dringende oproep, waar het probleem ter plaatse moet opgelost worden, zorgt Ricoh er voor dat de Service Engineers beschikken over de nodige kennis, gereedschap en veelvoorkomende vervangingsonderdelen zodat het probleem van de eerste keer opgelost kan worden en meerdere bezoeken vermeden worden.

 • De Ricoh Knowledge Base op www.ricoh-support.com is extern toegankelijk voor al onze Service Engineers die bij de klant zitten. Op die manier beschikken ze steeds over de meest recente, gedetailleerde technische informatie, op de locatie bij de klant zelf. Bovendien is deze database ontwikkeld om het papierverbruik terug te brengen.

 • Dankzij het strikte beheer van ons wagenpark (van aanlevering, omruilen tot hergebruik van onderdelen) versterken we onze inspanningen om te "beperken, hergebruiken en recycleren”. Afvalonderdelen kunnen worden teruggebracht voor recyclage, onderdelen kunnen snel worden opgespoord en ongebruikte onderdelen kunnen worden teruggebracht en vervolgens opnieuw worden gebruikt.

 • Dankzij een complexe planningsmodule kunnen onze technici hun bezoeken op de meest efficiënte manier inplannen. Op die manier besparen ze brandstof en beperken ze de bijhorende CO2-uitstoot.

 • Het merendeel van de auto's van onze Service Engineers zijn uitgerust met een navigatiesysteem dat onze Service Engineers via de kortste route naar het juiste adres brengt.

 • Het wagenparkbeleid van Ricoh waarborgt dat de auto's van onze Service Engineers voorzien zijn van energielabels. 

 • De ritten van alle Ricoh auto's worden uitgebreid gecontroleerd met het oog op het verlagen van de CO2-uitstoot. 

 • Om het bewustzijn rond zuinig rijden, brandstof besparen en de beperking rond CO2-uitstoot te vergroten, krijgen alle technici een cursus duurzaam rijgedrag.

Naar begin

073-645 26 00
(maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur)

Naar begin