Hulp bij het downloaden

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Hulp bij het downloaden

In de meeste gevallen hier zijn de Windows stuurprogramma's hier zelf uitpakkende (.exe) bestanden. Klik op het gewenste bestand. Indien hiernaar gevraagd wordt, raden wij u aan om als installatielocatie uw bureaublad op te geven. Maak een nieuwe map aan en plaats het bestand hierin. Klik op het bestand. De software en betreffende bestanden zullen automatisch uitgepakt worden in uw nieuwe map. U kunt deze bestanden ook uitpakken of verplaatsen naar een extern geheugen. Let op dat deze bestanden zichzelf alleen uitpakken als u dit vanuit Windows doet.

Nadat de bestanden zijn uitgepakt op een schijf of in een speciale map, moet u het installatieprogramma openen. Dit bestand heet "setup.exe" of "install.exe". Dubbelklik erop om de installatie te starten. Indien geen van beide bestanden aanwezig is, moet u naar een tekstbestand zoeken die speciale instructies bevat, zoals "Readme.txt" of iets soortgelijks.

Soms is er geen installatieprogramma, omdat u uw stuurprogramma via de Windows-functie "Printer toevoegen" moet installeren. Instructies voor het installeren van printers vindt u in het Windows helpbestand.
 
Onze Macintosh bestanden zijn ook zelf uitpakkend. Deze bestanden moeten gedownload en vervolgens uitgevoerd worden. Het installatieprogramma zal op uw bureaublad verschijnen. Klik op het installatieprogramma en volg de instructies.

Verschillende typen printerstuurprogramma's:

  • PCL5e-stuurprogramma - PCL5e is eigenlijk al opgevolgd door PCL6, maar we stellen dit stuurprogramma nog steeds beschikbaar, omdat de lay-out van sommige documenten hierdoor gewijzigd wordt als ze oorspronkelijk zijn aangemaakt voor een printer die compatibel is met PCL5, maar wordt afgedrukt met PCL6.

  • PCL6-stuurprogramma - PCL6 is een uitstekend stuurprogramma voor algemene tekst en grafische afbeeldingen. Het is ideaal voor spreadsheets, Word documenten en database-afdrukken. Het verwerkt grafische afbeeldingen voorbeeldig. Hoewel dit stuurprogramma grafisch beter is dan PCL5e, is hij wel langzamer.

  • PS3-stuurprogramma - Het Adobe PostScript-stuurprogramma is over het algemeen de beste, maar het heeft wel een PostScript-compatibele printer nodig en is lastiger om te installeren.

  • IPDL-C-stuurprogramma - Dit is een kleuren printerstuurprogramma en is specifiek ontworpen voor een optimale werking onder Windows.

Naar begin