Innovatie en R&D

Innovatie leidt tot ideeën

Innovatie is alles.

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Sinds 1936 heeft Ricoh zich ontwikkeld van een producent van fotopapier tot wereldleider op het gebied van documentbeheer. Ons geloof in innovatie en ons inzicht in de wensen van gebruikers zijn daarbij onze drijfveren. En altijd met het uitgangspunt dat onze vernieuwingen ook daadwerkelijk verbeteringen moeten zijn.

Uw wensen en behoeften zijn het begin en eindpunt bij het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe producten en diensten. De innovaties die zo ontstaan verbeteren uw bedrijfsprocessen, documentstromen en productiviteit. Bovendien helpen zij u bij het beperken van uw 'ecologische voetafdruk'. Met onze oplossingen voor informatiebeheer bespaart u tijd en geld.

Onze jarenlange ervaring en de inbreng van onze Technology Centres staan garant voor de kwaliteit van onze Research & Development-processen.

Naar begin

De focus van onze Research & Development

Onze R&D-divisie richt zich op vier aandachtsgebieden.

 1. Het milieu: wij streven ernaar dat onze producten - in elk stadium van hun levenscyclus - bijdragen aan een duurzamere samenleving. Dit doen wij bijvoorbeeld door het gebruikt van kunststoffen uit biomassa en droge wastechnologie.

 2. Kantooroplossingen: wij bieden een IT-omgeving die kennisbeheer vereenvoudigt. Een omgeving die zich - bijvoorbeeld - richt op de mogelijkheid om visueel te zoeken. Daarnaast richten wij ons op infrastructuurtechnologieën en de toepassing daarvan in producten en documentbeveiliging.

 3. Printen: wij concentreren ons op technologieën voor multifunctionele apparatuur en printers voor kantoor en de production printing omgeving. Hoge kwaliteit, snelheid en betrouwbaarheid staan hierbij voorop.

 4. Beeldverwerking en beeldverwerkende apparatuur: we integreren optische/beeldverwerkende processen en elektronische technologieën voor apparatuur. Ook richten we ons op printbare elektronica voor vervaardiging van het transistorcircuit en op technologieën voor kleurreflectieve weergave.

Naar begin

Ontwerp, productie en daarna

Wij gaan verder dan het ontwikkelen van uitstekende technologieën, software en diensten:  wij transformeren werkomgevingen door functionaliteit toe te voegen. Onze strategie wordt ontwikkeld door ons wereldwijde team van experts. Zij werken op basis van onze kernwaarden en ons inzicht in uw wensen.

Een paar voorbeelden waar onze R&D zich sterk voor maakt.

Het bevorderen van open innovatie - wereldwijde partners

 • Wij bevorderen 'open innovatie' om partners te vinden voor gezamenlijk onderzoek. 

 • Wij werken samen met onderzoeksafdelingen van grote industriële organisaties, de academische wereld en overheden. 

 • Het Ricoh Developer Programme werkt samen met een gemeenschap van softwareontwikkelaars.

Inzicht in de klant
Ons Europese Technologiecentrum ontwikkelt oplossingen op maat om te voldoen aan de specifieke eisen van elke klant. Elk jaar worden klanten uitgenodigd om onze nieuwe ontwikkelingen te bekijken, te beoordelen én te beïnvloeden voordat ze op de markt gebracht worden.

Intern verpakken verkort de doorlooptijd en beperkt de milieubelasting
Onze efficiënte verpakkings- en leveringsmethode verkorten de doorlooptijd van orderinname tot aflevering. Optionele componenten worden in de fabriek bijgevoegd. Wij leveren in herbruikbare rekken in plaats van 'wegwerp' verpakkingsmaterialen. Daardoor beperken we zowel de doorlooptijd als de belasting van het milieu.

Naar begin

R&D-locaties en disciplines

De belangrijkste afdelingen binnen onze internationale R&D-divisies zijn:

 • Corporate Technology Development Group 

 • Corporate Technology Planning Centre 

 • Printing Technology Development Centre 

 • Office Solution Technology Development Centre 

 • Imaging Technology Development Centre 

 • Core Technology Research Centre 

 • Advanced Technology R&D Centre 

 • Tohoku R&D Centre

Een wereldwijd expertisenetwerk - onze R&D-centra

 • R&D HQ, Yokohama, Japan: voor uiteenlopende technologieën en voor praktische toepassingen. 

 • Ricoh Technology Centre, Kanagawa, Japan: meer dan 5.000 experts die beeldverwerkingsapparaten ontwikkelen. 

 • Ricoh Innovations, Silicon Valley, USA: mobiele zakelijke toepassingen en beeldverwerkingsontwikkeling. Ricoh Innovations Inc. 

 • Ricoh Software Research Centre, Beijing, China: ontwikkeling van beeld- en videoverwerking, geavanceerde informatiesystemen, systeemcontroles en embedded systemen. Software Research Centre Beijing Co. Ltd. 

 • Ricoh Imaging Technologies, Shanghai, China: ontwerp en ontwikkeling van kantoorapparatuur. 

 • European Technology Centre, Londen, VK: klantspecifieke oplossingen

Meer informatie over onze innovatie:  

Naar begin

Ricoh Developer Program™

Het Ricoh Developer Programma™ (RiDP™) geeft toegang tot de ondersteuning, de tools en de diensten die u nodig heeft om nieuwe of bestaande oplossingen met hardware en software van Ricoh te integreren.

Wilt u als commerciële ontwikkelaar uw oplossing direct 'embedden' in de hardware of software van Ricoh? Of wilt u uw printer- of faxdrivers configureren? Of wilt u middleware ontwikkelen voor integratie met Document Managementsystemen? Of de tools gebruiken als onderdeel van uw lessen? Met RiDP is het allemaal mogelijk.

Het programma biedt vijf soorten lidmaatschap om aan verschillende eisen van ontwikkelaars en hun organisaties te voldoen. Elk soort lidmaatschap biedt toegang tot speciale ontwikkelingstools, support van technici, technische hulpbronnen en training.

Onafhankelijke softwareverkopers, Major en Strategic Accounts van Ricoh en instellingen voor hoger onderwijs kunnen een lidmaatschapsaanvraag indienen.

Meer informatie over Ricoh Developer Program™

Naar begin