Ricoh neemt met nieuw PrintServices concept tijdrovende taken uit handen

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh neemt met nieuw PrintServices concept tijdrovende taken uit handen

’s-Hertogenbosch, 30 mei 2008 – Ricoh Nederland, leverancier van producten en diensten op het gebied van documentenbeheer, introduceert het nieuwe concept PrintServices. Organisaties die kantoorapparatuur van Ricoh in het bedrijfsnetwerk ondergebracht hebben, kunnen vanaf nu gebruik maken van een combinatie van diensten en de tool @Remote die eenvoudig afrekent met tijdrovende handelingen voor systeembeheerders en administratieve medewerkers. Taken zoals het verzamelen van tellerstanden, het beheren en bestellen van de voorraad toners, het melden en registreren van storingen en het overzichtelijk maken van gebruik en kosten van de apparatuur, kunnen vanaf vandaag efficiënt uitbesteed worden aan Ricoh.

PrintServices biedt automatische voorzieningen van toners en een compleet inzicht in afdrukvolumes en -kosten. Dit kan worden gespecificeerd per apparaat, afdeling en vestiging. Bedrijven kunnen kiezen uit vier serviceniveaus: Basic, Monitored of de uitgebreide Managed of Outsourced PrintServices. Het Basic serviceniveau is een onderdeel van het standaard aanbod van dienstverlening dat Ricoh bij de levering van hardware producten hanteert. Naar wens kan de klant dit uitbreiden naar hogere serviceniveaus. Het bijkomende voordeel van PrintServices is dat het gebruik van de afdrukapparatuur, of de veranderingen daarin, eenvoudig inzichtelijk gemaakt kan worden. Op basis van deze informatie is het mogelijk gefundeerde beslissingen te nemen, b.v. om machines bij te plaatsen of te vervangen.

Franc Spaas, product marketing manager bij Ricoh, is ervan overtuigd dat PrintServices een enorm succes zal zijn: “Multifunctionele producten en printers zijn een vast onderdeel van de kantoorinrichting waar het personeel dagelijks gebruik van maakt, maar waar niemand veel naar om wil kijken. Net als het koffiezetapparaat is het vooral belangrijk dat de machines het dóen. Met PrintServices hebben we een efficiënte service opgezet die erop gericht is de machines altijd optimaal te laten functioneren, zonder dat het medewerkers tijd kost. Dit is een uitkomst die binnen alle bedrijfssegmenten met veel enthousiasme onthaald zal worden.”

Naar begin