Ricoh uitgeroepen tot TOP ICT werkgever 2008

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh uitgeroepen tot TOP ICT werkgever 2008

In juni 2008 is Ricoh, na onafhankelijk onderzoek van CRF, uitgeroepen tot Top ICT werkgever 2008. CRF is een specialist op het gebied van internationaal en objectief onderzoek naar HR-management. Omdat Ricoh op alle 5 kwalificatie criteria goed scoorde mogen wij een jaar lang het keurmerk “Top ICT Werkgever 2008” voeren!

Een van de kwalificatie-eisen waar Ricoh hoge ogen mee scoorde was Werksfeer- en omstandigheden. Onze onderneming heeft de afgelopen jaren bijzondere maatschappelijke projecten ontwikkeld, die vooral werden geïnitieerd vanuit medewerkers zelf. De ondersteuning van de Stichting Vlinderkind, de onderwijsprojecten in Kabul, de samenwerking met Close the Gap en het  weeshuisproject in Cambodja zijn stuk voor stuk voorbeelden van collega’s die met steun van Ricoh bijzondere plannen omzetten in succesvolle initiatieven. Dit toont onze maatschappelijke betrokkenheid aan, maar staat ook model voor ons HR-beleid, waarin we  aandacht hebben voor de individuele medewerker. De projecten laten ook zien hoe betrokken medewerkers met elkaar zijn. Het wij-gevoel komt heel sterk naar voren, en dat maakt weer onderdeel uit van onze cultuur.

In het onderzoek van CRF bleek dat Ricoh tevens uitblonk bij het onderzoekscriterium Opleiding en training. Volgens Martijn Wecke, Director Human Resources & Organizational Development, is dit een logisch gevolg van Ricoh’s focus op de competenties van medewerkers en het aanbieden van trainingen. ‘Onze trainingen worden vormgegeven vanuit de Ricoh Business Academy, die IITT geaccrediteerd is. IITT-accreditatie, oftewel internationale erkenning van het Institute of IT Training, staat garant voor het kwaliteitsniveau van ons trainingsinstituut. Wij ontvingen voor onze Academy afgelopen jaar awards voor trainingsinstituut van het jaar én voor trainingsmanager van het jaar.’

Het behalen van het predicaat TOP ICT werkgever 2008 is voor Ricoh een bevestiging dat het actieve HR-beleid zowel door medewerkers als door onderzoeksbureaus zoals CRF hooglijk  gewaardeerd wordt. Ricoh wil via deze weg alle medewerkers bedanken die zich de afgelopen jaren hebben ingezet voor alle prachtige maatschappelijke en HR-initiatieven!

Lees meer over Ricoh als TOP ICT werkgever 2008

Naar begin