Ricoh brengt nieuwe Gelsprinters op de markt

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh brengt nieuwe Gelsprinters op de markt

’s-Hertogenbosch, 25 juli 2008 – Ricoh, leverancier van producten en diensten op het gebied van documentstromen binnen organisaties, lanceert vier nieuwe printermodellen die gebruik maken van geltechnologie. Het afdrukken met gel is uiterst efficiënt, want het combineert de snelheid en verbruikskosten van een laserprinter met de relatief lage aanschafkosten van inkjetprinter. Ricoh bracht deze nieuwe printtechniek in 2005 op de markt en wegens het grote succes dat hiermee behaald werd, heeft het bedrijf vier nieuwe typen Gelsprinters ontwikkeld: de Aficio GX 2500, GX 3000S, GX 300SF en GX 3050SFN.

De Aficio GX 2500 combineert gebruiksvriendelijke frontbediening met hulpprogramma’s voor eenvoudig beheer. De handige waarschuwingsfunctie per e-mail, maar ook het beveiligd afdrukken via de RPCS-driver, maken dit toestel bijzonder eenvoudig in het gebruik. Daarnaast is dit nieuwe type onderhoudsarm en bezit het een praktische teller om het afdrukvolume bij te houden.

Met een hoge afdruksnelheid van de eerste afdruk (6,5/9 seconden voor zwart-wit/kleur) en de korte opwarmtijd van minder dan 35 seconden haalt de Aficio GX2500 bovendien een constante afdruksnelheid van maximaal 28 afdrukken per minuut. De snel drogende Liquid Gel geeft duurzame, heldere kleurenafdrukken met een resolutie van 1.200 dpi. Dankzij de ‘Level Color mode’ kan men snel afdrukken in kleur voor dezelfde prijs als zwart-wit. Met de extra brede printkop, ultrasnel drogende Liquid Gel en het ‘transferbeltsysteem’ haalt de Aficio GX 2500 een hoge kwaliteit én een hoge snelheid. Daarnaast worden kosten bespaard omdat er geen speciaal papier nodig is.

De GX 3000S, GX 300SF en GX 3050SFN zijn snelle en kostenefficiënte kleurenmultifunctionals die bedrijfsdocumenten met een hoge snelheid tot 29 pagina’s per minuut produceren. De eerste afdruk volgt in minder dan 8 seconden, de eerste kopie in minder dan 13 seconden. Er is een verbeterde bedrijfsefficiency en productiviteit met de zeer snelle functie voor automatisch dubbelzijdig afdrukken. De drie nieuwe modellen zijn complete A4-multifunctionals (printen, kopiëren, scannen en faxen), die kostenbesparend zijn dankzij het all-in-one ontwerp en de afzonderlijk vervangbare kleurencartridges. De ‘Level Color mode’ van de GelSprinter is uitstekend geschikt voor dagelijkse kleurenafdrukken, aangezien de prijs van zwart-wit gelijk is. De zwarte tekst wordt in normale dikte afgedrukt, maar het apparaat verbruikt tot 50% minder Liquid Gel voor het afdrukken van kleurenafbeeldingen in hetzelfde document. Met de optionele handinvoer kunnen afdrukken worden gemaakt op kaarten en dik papier tot 255 g/m², terwijl de optionele papierlade van 500 vel probleemloos een overschakeling mogelijk maakt tussen verschillende papiervoorraden.

Highlights

Aficio GX 2500
 • Lage Total Cost of Ownership
 • Kleur voor dezelfde prijs als zwart-wit met de functie ‘Level Color™mode’
 • Afdrukken in kleur en zwart-wit op hoge snelheid (tot 28 ppm)
 • Scherpe afdrukkwaliteit op normaal papier
 • GelSprinter Liquid Gel: ultrasnel drogende afdrukken, bestand tegen water en zonlicht
 • Optionele NIB (netwerkinterfacekaart)
 • Laag stroomverbruik

Aficio GX 3000S, GX 300SF en GX 3050SFN
 • Complete A4-multifunctionals: printen, kopiëren, scannen en faxen
 • Lage ‘Total Cost of Ownership’
 • Constant hoge kwaliteit in kleur voor bedrijfsdocumenten
 • Efficiënt kleurgebruik tegen een prijs zoals zwart-wit d.m.v. ‘Level Color mode’
 • Snel en automatisch dubbelzijdig afdrukken
 • GelSprinter Liquid Gel: ultrasnel drogende afdrukken, bestand tegen water en zonlicht

Naar begin