Het Ricoh en Infotec recept voor succesvol professioneel printen

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Het Ricoh en Infotec recept voor succesvol professioneel printen

Ricoh en Infotec hebben de smaak te pakken en bewijzen tijdens de Grafische Vakbeurs Gorinchem opnieuw over alle ingrediënten voor succesvol professioneel printen te beschikken. Het brede portfolio van Ricoh en Infotec biedt grafische ondernemers de ruimte om een perfecte mix van mogelijkheden samen te stellen.

Alle ingrediënten aanwezig in Gorinchem voor de perfecte mix.

‘Create your perfect mix’
Grafische bedrijven willen flexibel kunnen reageren op de snel veranderende markt door hun dienstverlening te verbreden.  Elke toepassing vraagt echter om maatwerk in hardware, software en workflow, want elke klant en elke markt stelt zo zijn eigen eisen. En smaken verschillen. Daarom: ‘Create your perfect mix’, bij Ricoh en Infotec, onder het genot van uw zelf samengestelde cocktail!

Vier zones
Het Ricoh en Infotec recept voor succesvol professioneel printen laat zich goed proeven op de beursvloer van Gorinchem. Verdeeld over vier zones staan ‘Web2Print & Workflow’, ‘Direct Mail & Variabele Data’, ‘Colour Management & Proofing’ en ‘POD & Document Finishing’ in de schijnwerpers.

Zo ontstaat een perfect overzicht van de toepassingen en de mogelijkheden die de Ricoh Family Group op elk onderdeel van het grafische productieproces te bieden heeft.

Web2Print & Workflow
De sterke opkomst van web2print is een belangrijke ontwikkeling die de grafische industrie en haar opdrachtgevers veel voordelen biedt.

Het Infotec PrintTicket softwarepakket vormt hier de zeer gebruiksvriendelijke link tussen de opdrachtgever en de drukkerij. Orders worden via WebTicket door de klant in het systeem ingevoerd en beheerd, waarna ReproTicket in de drukkerij alle printsystemen aanstuurt en bovendien zorgt voor koppeling met de financiële administratie.

Ricoh en Infotec bieden daarnaast met EFI’s Digital StoreFront (DSF) drukkerijen de mogelijkheid een webwinkel in te richten. Met MicroPress, ook van EFI, levert de Ricoh Family Group een snel en krachtig systeem voor de aansluitende printproductie van documenten in kleur en zwart-wit.

De productie van de via het web ontvangen printopdrachten vindt tijdens de vakbeurs plaats op de Ricoh MPC 7500 en op de Kodak Digimaster.

Direct Mail & Variabele Data
Ricoh en Infotec zetten in Gorinchem de nieuwe Ricoh Pro C900 in voor een inspirerende cocktail van Variabele Dataprinting voorbeelden, waaronder de productie van geheel gepersonaliseerde Valentijnskaarten. Op de Kodak NexPress S3000 zal bovendien de speciale toepassing van transparante toner op de vijfde printunit worden getoond.

Met de zeer toegankelijke PrintShop Mail software bieden Ricoh en Infotec grafische ondernemers een laagdrempelige entree in de wereld van VDP. DirectSmile voegt nog een extra creatieve dimensie aan VDP toe door ook het beeldmateriaal te personaliseren .

Colour Management & Proofing
Een hoogwaardige en constante kleurkwaliteit is een eerste voorwaarde bij de productie van drukwerk. Met demonstraties op de Ricoh Pro C900 laten Ricoh en Infotec zien hoe op dit nieuwe topmodel de maximale kleurkwaliteit haalbaar is. Dankzij de nauwe samenwerking met de kleurspecialisten van Ready4print kunnen grafische bedrijven met de Ricoh Pro C900 nu zelfs voldoen aan de strenge ISO 12647 kwaliteitsnorm.

In persoonlijke demo’s en gesprekken gaan we graag dieper in op het begrip kleurruimte en worden de effecten van goed kleurbeheer aan de hand van praktische printvoorbeelden zichtbaar en meetbaar gemaakt.

POD & Document Finishing
Een snelle en flexibele afwerking van op afroep vervaardigd drukwerk vormt natuurlijk de onmisbare finishing touch bij Printing On Demand (POD). Ricoh en Infotec laten dan ook graag een selectie zien uit hun brede pakket van afwerkopties. Want behalve bijvoorbeeld het inline vouwen, nieten en perforeren is er nog veel meer mogelijk op het gebied van zeer efficiënte finishing.

In Gorinchem komen de Ring Binder en de Perfect Binder in actie, inline gekoppeld aan de Ricoh Pro C900 en aan de primeur op zwart-wit gebied: het nieuwste Ricoh Pro zwart-wit productiesysteem. De Ring Binder vervaardigt volledig afgewerkte en ringgebonden producten. De Perfect Binder produceert complete boekjes die in een machinedoorgang direct in de rug worden gelijmd én aan drie kanten worden schoongesneden.

Beursinformatie
Het standnummer van de Ricoh / Infotec stand is 207.

Naar begin