Ricoh en Infotec hebben Europese primeur met introductie van Pro 1357EX in Gorinchem

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh en Infotec hebben Europese primeur met introductie van Pro 1357EX in Gorinchem

Woerden, 17 februari 2009 – Ricoh en Infotec presenteerden op de Grafische Vakbeurs een primeur van wereldformaat.

Voor het eerst werd de nieuwe Ricoh Pro 1357EX aan het publiek getoond. Met de Ricoh Pro 1357EX wordt voldaan aan de hoge eisen van de grafische industrie, maar ook binnen reprografische omgevingen geeft de Ricoh Pro 1357EX ruime invulling aan alle gewenste functionaliteiten. Dit zwart/wit systeem is de nieuwste aanwinst binnen het Production Printing portfolio van Ricoh en Infotec.

De Ricoh Pro 1357EX is in het bezit van uitgebreide finishing opties, zoals de mogelijkheid om twee stackers te plaatsen die ieder een capaciteit hebben van 5000 vel. Net als zijn voorganger ondersteunt het systeem ook de inline Ringbinder voor geringde boekjes en de Perfect Binder voor professioneel gelijmde boekjes. Op het gebied van de standaard finishing opties is het systeem geoptimaliseerd, wat bewezen wordt door de nieuwe trimmer en punch unit. Daarnaast wordt papier met een gewicht tot 300 gram ondersteund en kan het systeem papierformaten tot SRA3 verwerken.

De brede inzetbaarheid biedt het systeem veel waarde voor de klant. Door de Ricoh Pro 1357EX in te zetten met de geavanceerde software oplossingen van Ricoh en Infotec, kan de workflow binnen bedrijven verbeterd worden. Een van deze software oplossingen, die prima inzetbaar is met de Ricoh Pro 1357EX, is MicroPress 8.0. Deze oplossing helpt bij het optimaliseren van prepress en workflow management. Met PlanetPress, een variabele data printing toepassing, is het mogelijk om op eenvoudige wijze transactionele documenten te creëren en te distribueren. Naast de 135 ppm uitvoering zal er ook een 90 en 110 ppm uitvoering leverbaar zijn.

“We zijn trots dat we binnen Europa als eerste de Ricoh Pro 1357EX aan het publiek mogen tonen”, geeft Sander Sondaal, Manager Knowledge Center Infotec, aan. “Dit systeem heeft vele toepassingen en het biedt onze klanten flexibiliteit en efficiëntieverbetering binnen hun organisatie. Ricoh laat zien dat het continu blijft innoveren om zo tegemoet te komen aan de wensen en hoge eisen die onze klanten stellen.”

Naar begin