Ricoh Europe doet mee aan de Wereldmilieudag 2009 met haar Global Eco Action Initiative

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh Europe doet mee aan de Wereldmilieudag 2009 met haar Global Eco Action Initiative

Londen, 5 juni 2009 - Ricoh Europe, een specialist op het gebied van IT- en document solutions en production printing, heeft vandaag kenbaar gemaakt dat Ricoh meedoet aan de Wereldmilieudag van de Verenigde Naties, die jaarlijks op 5 juni plaatsvindt. Ricoh-medewerkers zullen in het teken van deze dag over de gehele wereld meedoen aan de Global Eco Action. Zij zullen meewerken aan verschillende energiebesparende acties die zullen bijdragen aan Ricoh's milieudoelstellingen. De algemene doelstelling van Ricoh is om haar CO2-uitstoot met 88% terug te brengen in 2050.

Ricoh zal dit jaar voor het vierde achtereenvolgende jaar haar medewerkers motiveren om aan de VN Wereldmilieudag mee te doen. Vorig jaar deden 43.000 medewerkers van 65 verschillende Ricoh-kantoren uit 31 landen mee, wat in totaal resulteerde in een vermindering van de CO2-uitstoot van maar liefst 14 ton. Er werden over de gehele wereld reclameborden en reclametorens voor minstens 24 uur uitgeschakeld. Vorig jaar leidde het initiatief in Europa onder andere tot de vorming van een heus team met 'eco-strijders', die de medewerkers en overig personeel op kantoor tips gaven over energiebesparing. Medewerkers lieten ook de hardheid van hun autobanden opmeten, om zo mee te helpen het brandstofverbruik en de uitstoot te verminderen. Veel medewerkers carpoolden ook voor een dagje, gingen op de fiets naar het werk, of namen het openbaar vervoer in plaats van de auto.

Dit jaar zal Ricoh zoveel mogelijk lampen en elektrische apparatuur uitschakelen op kantoor en ook thuis. Veel medewerkers zullen ervoor kiezen om naar het werk te lopen, met het openbaar vervoer te reizen of de fiets te pakken in plaats van de auto. De medewerkers van het Ricoh Europe hoofdkantoor in Londen zullen hun werkuren vandaag aan het Community Links project besteden. Dit betekent dat zij gedurende de hele dag hun energieverbruik op kantoor drastisch omlaag brengen door niet op kantoor te werken. Daarnaast dragen zij ook nog eens hun steentje bij aan Ricoh's betrokkenheid bij de lokale gemeenschap. Verder zullen er door heel Europa overal extra activiteiten georganiseerd worden, zoals het plaatsen van extra fietsrekken op het parkeerterrein en het promoten van energiezuinige auto's bij medewerkers.

Manager Tom Wagland van de Environmental Management Group van Ricoh Europe: "Ricoh is al jaren zeer actief bezig om een verantwoorde wereldburger te zijn. Wij zetten deze trend van milieu-innovatie dan ook voort, zodat klanten kunnen blijven profiteren van de energiezuinige producten en oplossingen waarvan de impact op het milieu in alle stadia van de productieketen is gereduceerd. De VN Wereldmilieudag is een fantastische manier om onze proactieve houding tegenover het milieu met behulp van ons Global Eco Action Initiative aan iedereen te laten zien."

Naar begin