Ricoh Nederland rondt integratie Infotec af

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh Nederland rondt integratie Infotec af

Ricoh Nederland verstevigt positie in production printing segment

’s-Hertogenbosch, 2 december 2009 – Ricoh, leverancier van producten en diensten op het gebied van documentstromen binnen organisaties, maakt bekend dat de integratie van Infotec Nederland per 1 december 2009 is afgerond. Met deze samenvoeging versterkt Ricoh haar positie in het production printing segment.
 
Infotec heeft een brede expertise op het gebied van production printing en richt zich met name op de grafische sector, data- en reprocenters. De nieuwe geïntegreerde organisatie biedt documentmanagement oplossingen, (hoogvolume)afdrukapparatuur, consultancy, services en projectmanagement om interne en externe documentintensieve processen te stroomlijnen en te optimaliseren. Nu de integratie is afgerond vinden alle Infotec-activiteiten plaats vanuit het hoofdkantoor van Ricoh in ‘s-Hertogenbosch. De showroom van Infotec, met veel aandacht voor hoogvolume afdrukapparatuur voor grafische en reprografische markten, blijft voorlopig gevestigd op de huidige locatie van Infotec.
 
In januari van dit jaar werd aangekondigd dat Infotec zou gaan opereren onder de merknaam Ricoh. Infotec Europa werd in 2007 door Ricoh Europa overgenomen, waarmee toegang werd gecreëerd tot de grafische en reprografische markten. De bedrijven vullen elkaar strategisch zeer goed aan, de samenwerking is de afgelopen twee jaar uitermate succesvol verlopen. Het werken met één managementstructuur en gestandaardiseerde bedrijfsprocessen is onderdeel van de groeistrategie van Ricoh. Het samenbrengen van de kennis en expertise van de medewerkers van Ricoh en Infotec onder één vlag, zal de marktbenadering versterken en vereenvoudigen.
 
Carol Dona, CEO van Ricoh: “Door Infotec te integreren in de organisatie van Ricoh zijn we nog beter in staat de specialistische kennis in het production printing segment van Infotec te combineren met de kracht van Ricoh. Klanten zullen van de integratie alleen maar profijt ondervinden. Ons doel is om bedrijven met ons kwalitatief hoogstaand aanbod aan IT & Document Solutions in combinatie met het uitstekende servicenetwerk optimaal te bedienen. Vanaf nu kunnen klanten voor alle producten en services terecht bij één aanspreekpunt, wat ten goede komt aan de klantrelatie én de efficiency.”

Naar begin