Ricoh Pro C900 krijgt “FograCert Validation Printing System”-certificaat

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh Pro C900 krijgt “FograCert Validation Printing System”-certificaat

Londen/’s-Hertogenbosch, 9 december 2009 – Ricoh Europe heeft de Fogra-certificering gekregen voor de Ricoh Pro C900. De Ricoh Pro C900 produceert conform de ISO/NWIP 12647-8-norm. De certificering geeft aan dat de Ricoh Pro C900, die gebruik maakt van de EFI Fiery technologie op een Tecco CS130 SemiMat substraat, consistent voldoet aan de hoogste internationale standaarden in de markt.

De FograCert Validation Printing System (VPS) is gebaseerd op ISO 12647, die meetbare richtlijnen voor verschillende druk- en printprocessen vaststelt. Onder deze processen vallen bijvoorbeeld vellenoffset, rotatieoffset, flexo- en digitaal drukken. De FograCert VPS definieert exact hoe een validatieproef eruit behoort te zien. De Ricoh Pro C900 voldoet aan alle vastgestelde vereisten, waardoor de klant er op kan vertrouwen dat de Ricoh Pro C900-serie in staat is om een consistente, hoogwaardige afdrukkwaliteit te leveren.

“Met het geteste systeem is Ricoh één van de topspelers geworden op het gebied van digitale productie printsystemen” zegt Andy Kraushaar van Fogra. “Het Fogra-certificeringsproces is een intensieve, tweedaagse beoordeling van een groot aantal testcriteria – waaronder het type substraat, kleurconsistentie, wrijvingsbestendigheid, lichtvastheid en kleurnauwkeurigheid – die geëvalueerd worden door middel van een aantal strenge tests. Dit bevestigt ook de bekwaamheid van de Ricoh Pro C900-serie in het produceren van een consistente afdrukkwaliteit op zowel de korte als de lange termijn.”

“We zijn enorm trots op deze internationale certificering”, vertelt Peter Williams, Directeur Ricoh Production Printing Europa. “De Fogra VPS-certificering voor de Ricoh Pro C900 en Pro C900 E-80 geeft onze klanten het volste vertrouwen dat onze producten volledig aansluiten op de strenge eisen met betrekking tot digitaal drukken in kleur. Binnen de grafimedia-markt groeit het digitaal drukken het hardst, waarbij een certificering, zoals deze, de centrale repro’s en grafimedia-bedrijven helpt om zowel meer volume te produceren, alsook om de kwaliteit van conventioneel offsetdrukwerk te realiseren in een digitale druktechniek met behulp van de Ricoh Pro C900.”

De Ricoh Pro C900-serie biedt een constante afdruksnelheid van 90 pagina’s per minuut onafhankelijk van het gramsgewicht. De standaard 1200 dpi afdrukresolutie en de EFI printserver-controller levert op hoge snelheden grafische afbeeldingen van professionele kwaliteit, met een veelzijdige papierverwerking en unieke in-line  afwerkingsmogelijkheden, en dat alles voor een betaalbare prijs. Daarnaast heeft het systeem ook geavanceerde grafische workflow opties voor het maken van boekjes, automatisch beheer van de papiercatalogus, een reeks opmaakfuncties voor vouwen en snijden en een lay-out functie voor pagina-uitlijning en beeldverschuiving.

Naar begin