Ricoh behoort tot top beste werkgevers volgens Incompany

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh behoort tot top beste werkgevers volgens Incompany

Onderzoek naar medewerkertevredenheid en interne reputatie laat grote waardering zien voor Ricoh als werkgever

’s-Hertogenbosch, 15 december 2009 – Ricoh, leverancier van IT en documentmanagement oplossingen, is dit jaar door het businessmagazine Incompany uitgeroepen tot de tweede beste werkgever van Nederland. Het onderzoek, dat is verricht door onderzoeksbureau Blauw Research, wijst uit dat Ricoh uitermate hoog scoort op het gebied van carrièremogelijkheden, invulling van de functie, zelfontplooiing en arbeidsvoorwaarden.
 
Ricoh laat zien dat het juist in lastige tijden zeer relevant is om te investeren in de betrokkenheid van medewerkers. Martijn Wecke, Director Human Resources & Business Excellence, bij Ricoh: “Onze doelstelling is om open en helder mogelijk met onze medewerkers te communiceren. Daarnaast geven we werknemers veel ruimte en middelen om persoonlijke initiatieven te ontplooien, door middel van trainingen en het deelnemen aan maatschappelijke verantwoorde projecten. Ook investeert Ricoh veel in cultuurprogramma's. Dit zorgt voor veel enthousiasme en onderlinge verbintenis, wat ook tot uiting komt in het onderzoek.” Uit de onderzoeksresultaten komt tevens naar voren dat Ricoh bij ‘Sectorranking Carrière’ op de eerste plaats staat. Naast de goede carrièremogelijkheden binnen het bedrijf wordt ook de Ricoh Academy hoog aangeslagen. De Academy biedt bedrijfskundige en informatie logistieke programma's, gedoceerd door professoren en deskundigen uit verschillende vakgebieden.
 
Tegen de trend in scoort Ricoh erg goed op het gebied van werknemerstevredenheid, terwijl volgens het onderzoek blijkt dat werknemers bij ICT bedrijven, banken, zakelijke dienstverleners in toenemende mate ontevreden zijn. De onzekerheid over hun baan en de minder positieve arbeidsvoorwaarden zijn daar volgens Incompany debet aan. René Gerhardus, hoofdredacteur van Incompany: "De grote onzekerheid over hun toekomst zorgt ervoor dat de kloof tussen de werkvloer en directies groeit. Bij veel verliezende bedrijven zie je schrijnend lage rapportcijfers voor de transparantie, flexibiliteit en waardering die werknemers ervaren."
 
Ricoh blinkt uit in werknemer- en milieugerelateerde onderzoeken. CRF, specialist op het gebied van internationaal en objectief onderzoek naar HR-management, gaf Ricoh vorig jaar het predicaat: ‘Top ICT Werkgever 2008’. Ook in 2009 en 2010 heeft Ricoh, dankzij de uitstekende voorwaarden die het haar medewerkers biedt, het predicaat ‘Top Employer’ van CRF ontvangen. Daarnaast werd Ricoh in het afgelopen jaar tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum in het Zwitserse Davos, voor het vijfde jaar op een rij uitgeroepen tot één van de 100 wereldwijde ondernemingen met de meest milieuverantwoorde bedrijfsvoering.

Naar begin