Ricoh nieuwe partner van Golf Team Holland

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh nieuwe partner van Golf Team Holland

Golf Team Holland

De Bilt, 25 januari 2010 - Ricoh, leverancier van IT en documentmanagement oplossingen, is partner geworden van Golf Team Holland. Ricoh ondersteunt hiermee de ontwikkeling en de begeleiding van getalenteerde en startende golfprofessionals die aan het begin staan van hun professionele golfcarrière.

Ricoh gelooft in waarden als ondernemerschap, ambitie en snelheid, waarden die ook voor iedere individuele topsporter gelden. Het concern is er van overtuigd dat topsport van het allerhoogste niveau alleen vanuit een stevig fundament kan ontstaan. Vanuit deze gedachte ondersteunt Ricoh al jaren de internationale golfsport en is in al enige jaren hoofd- en titelsponsor van de door de Nederlandse Golf Federatie georganiseerde Nationaal Opens voor mannen en vrouwen.

Internationaal is Ricoh onder andere sponsor van het Ricoh Women’s British Open en het Duke of York, een Britse wedstrijd voor topamateurs. Daarnaast is Ricoh in 2010 hofleverancier voor de Ryder Cup. Het duel tussen de beste golfers van Europa en Amerika wordt gespeeld van 1 tot en met 3 oktober op de Twenty Ten Course van Celtic Manor in Wales.

Over Golf Team Holland
Golf Team Holland ondersteunt en adviseert startende golfprofessionals aan het begin van hun professionele sportcarrière. Een initiatief dat jong talent perspectief biedt door te stoten van de nationale top naar de Europese of wereldtop.

Veel getalenteerde golfers vallen bij de overstap van amateur naar professional in een spreekwoordelijk ‘gat’. Zowel op sportief, financieel als managementgebied hebben zij behoefte aan professionele ondersteuning. Golf Team Holland biedt startende golfprofessionals de ondersteuning die zij op dit terrein nodig hebben. De organisatie houdt zich bezig met de totale begeleiding van de spelers, de financiën en de contacten met sponsors en andere belanghebbenden.

De Nederlandse Golf Federatie (NGF) wilt de ontwikkeling van jong golftalent in Nederland stimuleren. Met haar betrokkenheid bij Golf Team Holland geeft zij hieraan concreet invulling. Om de activiteiten van Golf Team Holland te financieren heeft Van Lanschot Bankiers certificaten van aandelen Golf Team Holland uitgegeven. In 2005 is de uitgifte succesvol afgerond. Dit resulteert in een solide fundament. Aandeelhouders investeren in de bevordering van de ontwikkeling van spelers en topgolf van Nederlandse bodem naar de Europese of wereldtop. Andere partners in Golf Team Holland zijn KEMA, ATP,The Advanced Travel Partner, Egeria, Ricoh, Golf Media en Made in Scotland.

In het seizoen 2010 maken de volgende spelers en speelsters deel uit van Golf Team Holland: Inder van Weerelt, Wil Besseling, Marjet van der Graaff, Richard Kind, Christel Boeljon, Dewi Claire Schreefel, Floris de Vries en Jurrian van der Vaart.

Meer over Golf Team Holland – golfteamholland.nl, golfsite.nl

Naar begin