Ricoh opnieuw in kopgroep ICT-topwerkgevers volgens CRF Institute

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh opnieuw in kopgroep ICT-topwerkgevers volgens CRF Institute

Ricoh ontvangt voor de 3e keer op rij het predicaat ‘Top ICT Employer’ van CRF

’s-Hertogenbosch, 9 juli 2010, — Ricoh, leverancier van producten en diensten op het gebied van IT- en documentmanagement oplossingen, is door het CRF Institute aangewezen als ‘Top ICT Employer 2010’. Het CRF Institute identificeert vanaf 1991 de koplopers op het gebied van HR-management op basis van internationale standaarden. Het Top Employers-keurmerk wordt, op basis van onafhankelijk onderzoek naar het HR-management, alleen toegekend aan organisaties die een hoge standaard behalen in Human Resource-beleid. Uit het onderzoek van het CRF blijkt dat bij Ricoh Nederland het HR-beleid een cruciale rol speelt in strategische- en operationele ontwikkeling van het bedrijf.
 
Volgens het onderzoek van het CRF Institute scoort Ricoh Nederland zeer hoog op het gebied van arbeidsvoorwaarden, interne promotiekansen en opleiding en trainingen. Een paar punten waar Ricoh op uitblinkt zijn de flexibele werktijden, de grote betrokkenheid van haar medewerkers, de optie om vanuit huis te werken en de mogelijkheid om studieverlof of een sabbatical op te nemen. Ook Ricoh’s eigen Academy, die bedrijfskundige en informatielogistieke programma's op topniveau aanbiedt aan haar werknemers en relaties, wordt door het CRF hoog gewaardeerd. Om vast te stellen welke opleidingen het beste passen bij de ontwikkeling van de medewerkers heeft Ricoh een gedetailleerde Performance Management Cyclus opgezet. Daarnaast is er speciaal traject om talent te ontdekken. Elk jaar gaat een aantal medewerkers onder begeleiding van een personal coach uit de Academy aan de slag met een zelfgekozen project.
 
Frank van Deursen, Senior Career Advisor bij Ricoh: “We zijn heel opgetogen dat we ook dit jaar van het CRF het keurmerk ‘Top ICT Employer’ hebben ontvangen. Een goed HR-beleid is voor Ricoh Nederland zeer belangrijk, en dat kan alleen gerealiseerd worden door precies te weten wat onze medewerkers beweegt en motiveert. We vragen medewerkers heel regelmatig naar hun mening over de organisatie. Het is belangrijk om de kwaliteit van het HR-management elk jaar te verhogen. Als dat ook volgend jaar weer bekroond mag worden met het keurmerk is dat een fantastisch resultaat, maar belangrijker is dat onze werknemers dit blijven waarderen en ervaren!”

Naar begin