Zelfs op vakantie wordt e-mail regelmatig gelezen

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Zelfs op vakantie wordt e-mail regelmatig gelezen

’s-Hertogenbosch, 31 augustus 2010 – Met name mannen houden zich op de camping met werk bezig. Veel Nederlanders zijn op vakantie gewoon bereikbaar voor belangrijke zaken op hun werk. Dat blijkt uit een onderzoek van informatiemanagementspecialist Ricoh onder ruim 500 Nederlandse werknemers. Eén op de vijf mannen leest regelmatig zijn e-mail op vakantie. Vrouwen zijn veel minder bezig met werk op vakantie. Van hen leest slechts 7% haar e-mail.

Werk overdragen
Uit het onderzoek blijkt dat de meerderheid van de werknemers in Nederland hun werk volledig (15%) of gedeeltelijk (63,8%) overdragen als ze op vakantie zijn. Een op de vijf geeft aan dat werk overdragen geen zin heeft. Een op de vijf laat de mail controleren door een collega; bij 7% is de mailbox toegankelijk voor de collega, mocht deze een e-mail of een belangrijk document willen achterhalen. Opvallend is dat van de meerderheid van de ondervraagden (58%) de mail gedurende de vakantie niet wordt gecontroleerd.

Verschil tussen sectoren
Opvallend is dat mensen werkzaam in de juridische dienstverlening zich op vakantie het minst met werk bezighouden. Slechts 6% van hen leest regelmatig zijn e-mail vanaf het vakantieadres; 13% is per telefoon en/of sms bereikbaar voor spoedgevallen op het werk. Vooral werknemers in de ICT-sector (15%) lezen regelmatig hun mail op vakantie; in, gevolgd door de financiële dienstverlening. Daar leest 13% regelmatig zijn e-mail op vakantie.

Over Ricoh Nederland
Ricoh is leverancier van IT & Documentoplossingen. Dankzij de sleutelrol die Ricoh heeft gespeeld bij de snelle ontwikkeling van de wereldwijde kantoorautomatisering, is het bedrijf in slechts twintig jaar uitgegroeid tot wereldwijd marktleider in duurzame documentoplossingen. Met 108.500 medewerkers en kantoren in meer dan 50 landen beschikt het Ricoh concern momenteel over één van de grootste verkoop- en servicenetwerken in de branche. Het hoofdkantoor van Ricoh Nederland is gevestigd in ‘s-Hertogenbosch. Voor meer informatie: www.ricoh.nl

Naar begin