Helft bedrijven geen protocol rondom versiebeheer

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Helft bedrijven geen protocol rondom versiebeheer

1 op 3 werknemers is regelmatig bestanden kwijt

’s-Hertogenbosch, 23 september 2010 – Bijna de helft van de bedrijven heeft geen regels rondom versiebeheer van documenten. Door een onlogische indeling van de netwerkschijf en het opslaan van bestanden op de ‘verkeerde’ locatie is 30 procent van de werknemers regelmatig bestanden kwijt. Dit blijkt uit onderzoek van informatiemanagementspecialist Ricoh onder ruim 500 Nederlandse werknemers.

Zoeken naar bestanden
Werknemers maken soms een puinhoop van het documentbeheer. Zo is 1 op de 3 geregeld in de verkeerde versie aan het werk. In 13 procent wordt de ICT-afdeling ingeschakeld om zoekgeraakte bestanden terug te vinden. Uit het onderzoek blijkt verder dat slechts 38 procent van de werknemers de werkschijf opruimt. De ICT-afdeling ruimt in bijna een derde van de gevallen de werkschijf op. ‘Opvallend is dat 16 procent van de werknemers het onnodig vindt om de schijf op te ruimen, omdat er toch voldoende schijfruimte beschikbaar is. Bijna driekwart mag zelf onbeperkt mappen aanmaken, waardoor het beheer lastig wordt en de overzichtelijkheid soms ver te zoeken is,’ aldus Franc Spaas, manager product marketing & market development bij Ricoh.

Thuiswerken en externe toegang niet optimaal
Steeds meer werknemers hebben vanuit externe locaties toegang tot de mail en documenten, maar één op de vijf heeft dat nog niet. Een derde ervaart dat als probleem en vindt dat het werk niet naar behoren kan worden uitgevoerd zonder toegang. ‘In een 24-uurs economie en een verschuiving in work-life balans zie je dat werk en privé door elkaar lopen. Spaas: ‘’s Avonds een werkmail sturen of overdag privézaken regelen komt vaak voor. Mobiele toepassingen en externe toegang vergemakkelijken dit.’

Naar begin