Ricoh sponsort Zadkine fonds en strijdt tegen schooluitval

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh sponsort Zadkine fonds en strijdt tegen schooluitval

’s-Hertogenbosch, 12 november 2010, - Ricoh, leverancier van producten en diensten op het gebied van IT- en documentmanagement oplossingen, heeft deze week € 32.500 gedoneerd aan het Zadkine Fonds. Dit fonds is een onderdeel van het opleidingcentrum voor middelbaar beroepsonderwijs, Zadkine. Het opleidingcentrum leidt vakmensen op en bereidt studenten voor op een zelfstandige, actieve en perspectiefrijke positie in de maatschappij. Het Zadkine fonds helpt studenten die door financiële problemen geen leermiddelen kunnen aanschaffen. Hiermee wordt schooluitval voorkomen. Het is voor het eerst dat het bedrijfsleven op zo’n grote schaal een bijdrage levert aan het fonds, Ricoh ondersteunt hiermee de ontwikkeling van Zadkine-studenten.

Ongeveer één op de twintig Zadkine-studenten kampt met problemen. Geldzorgen maken daar bijna altijd deel van uit. Die problemen zorgen vaak voor schooluitval, simpelweg omdat de kosten van boeken of gereedschap niet zijn op te brengen. Het Zadkine Fonds biedt hulp en zorgt ervoor dat studenten de spullen die nodig zijn voor hun opleiding kunnen betalen. Ricoh ondertekende deze week een contract met Zadkine waarmee de sponsoring een feit is. Dankzij deze donatie kunnen meer studenten met geldzorgen een beroep doen op het fonds.

Paul Nanninga, sales director bij Ricoh: “Door middel van ons programma voor maatschappelijk betrokken ondernemen wil Ricoh haar bijdrage leveren aan een betere maatschappij. Vanuit onze strategische visie op de onderwijsmarkt zoeken wij naar manieren om de samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs te optimaliseren. Het ondersteunen van het Zadkine Fonds is een prachtige manier om beide doelen te verenigen.”

Naar begin