Medeleven en steun voor slachtoffers aardbeving en tsunami in Noord-Oost Japan

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Medeleven en steun voor slachtoffers aardbeving en tsunami in Noord-Oost Japan

’s-Hertogenbosch, 14 maart 2011 – Ricoh Nederland, onderdeel van de Japanse multinational Ricoh, betuigt haar medeleven en steun aan de vele slachtoffers als gevolg van de aardbeving en daaropvolgende vernietigende tsunami in Noord-Oost Japan op vrijdag 11 maart jl.

Hoewel contact met de getroffen gebieden lastig is, duiden de eerste berichten erop dat Ricoh’s medewerkers in Japan geen ernstige verwondingen hebben opgelopen. Het hoofdkantoor van Ricoh is gevestigd in Tokyo. Van de in totaal 41.000 Ricoh-medewerkers in Japan, leven ongeveer 3.000 medewerkers in de getroffen regio.

Enkele vestigingen en productiefaciliteiten van Ricoh in het getroffen gebied hebben schade als gevolg van de natuurramp gemeld. Deze schade varieert van lichte tot zware schade aan gebouwen tot schade aan machineparken en onderdelen. Doordat basisvoorzieningen als wegen, elektriciteit- en communicatievoorzieningen beschadigd zijn, is de exacte schade op dit moment nog niet volledig vast te stellen. Ook de exacte gevolgen voor de bedrijfsvoering en productieprocessen zijn op dit moment nog niet bekend. Ricoh heeft geen vestigingen in de nabijheid van de getroffen kerncentrales.

Carol Dona, President en CEO van Ricoh Nederland: “Hoewel Japan altijd bedacht is op aardbevingen, gaat de omvang van deze ramp buiten ieders verbeelding. Onze gedachten gaan uit naar een ieder die betrokken is bij deze afschuwelijke gebeurtenis, en natuurlijk de collega's uit de Ricoh Group en hun naasten.”

De Ricoh Group toont haar maatschappelijke betrokkenheid door een bedrag van 300 miljoen Yen (ruim 2,6 miljoen Euro) te doneren voor de slachtoffers en de wederopbouw. Ricoh zal als een van de grootste bedrijven in Japan waar mogelijk een bijdrage leveren, en samenwerken met andere grote locale bedrijven.
 
Over Ricoh Nederland
Ricoh is leverancier van IT & documentoplossingen. Dankzij de sleutelrol die Ricoh heeft gespeeld bij de snelle ontwikkeling van de wereldwijde kantoorautomatisering, is het bedrijf in slechts twintig jaar uitgegroeid tot wereldwijd marktleider in duurzame documentoplossingen. Met 108.500 medewerkers en kantoren in meer dan 50 landen beschikt het Ricoh concern momenteel over één van de grootste verkoop- en servicenetwerken in de branche. Het hoofdkantoor van Ricoh Nederland is gevestigd in ‘s-Hertogenbosch.

Naar begin