Ricoh Europe presenteert uitgebreide production printing-oplossingen op digi:media

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh Europe presenteert uitgebreide production printing-oplossingen op digi:media

Londen, 6 april 2011 – Ricoh Europe PLC presenteert tijdens digi:media, dat van 7 tot en met 9 april 2011 in Düsseldorf plaatsvindt, de meest complete production printing-oplossingen. Op de stand (hal 06/ stand B50), zullen bezoekers bovendien voor het eerst de Ricoh ProTM C901 Graphic Arts Edition in actie kunnen zien als geïntegreerd onderdeel van de live productie op de stand van Heidelberg.

Tijdens een gezamenlijke persconferentie met Heidelberg, die werd gehouden aan de vooravond van digi:media, zei Simon Sasaki, Ricoh’s nieuwe Director en Corporate Executive Vice President en General Manager van de Production Printing Business Group: ”Het bijzondere partnerschap met Heidelberg zal volgens ons de markt transformeren. Grafimediabedrijven hebben nu gemakkelijker dan ooit toegang tot volledig geïntegreerde oplossingen. Ze kunnen gebruikmaken van de breedste waaier aan software- en hardwaremogelijkheden om de optimale combinatie samen te stellen die ideaal is voor de huidige markt.”

De digi:media beurs is de eerste vakbeurs sinds Ricoh en Heidelberg hun wereldwijde strategische partnerschap aankondigden. In het kader van deze samenwerking zal Heidelberg de Ricoh Pro™ C901 Graphic Arts Edition verkopen, het nieuwste digitale kleurenproductiesysteem van Ricoh. Dankzij de PxP™-toner en olievrije fusertechnologie garandeert dit productiesysteem een afdrukkwaliteit die vergelijkbaar is met offset. Met afdruksnelheden van 90 pagina’s per minuut is deze digitale pers in zijn klasse de snelste op de markt. Het productiesysteem heeft bovendien een uitgebreide Media Library.

Ricoh zal op de beurs een uitgebreid aanbod aan oplossingen presenteren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan transpromo en gepersonaliseerde direct mail applicaties, die ideaal zijn voor één-op-éénmarketingcampagnes. Op de stand zijn daarnaast ook mailroomoplossingen te zien en softwaretools voor digitaal input- en outputmanagement.
De productiemogelijkheden van de Ricoh Pro™ C901 Graphic Arts Edition zullen op digi:media gedemonstreerd worden middels twee livedemonstraties. Het eerste productiesysteem zal worden aangestuurd door de Fiery E-41-printserver van EFI en zal dagelijks het beurstijdschrift in opdracht van Druckspiegel afdrukken. Het tweede productiesysteem laat de voordelen zien van de onlangs gelanceerde krachtige Creo C-81-printserver. De Creo C-81-printserver is ideaal voor veeleisende grafische toepassingen. Voordelen van de C-81 zijn onder andere ondersteuning voor Adobe PDF Print Engine 2 (APPE), gratis webgebaseerde training en HTML-helptools, een uitgebreide kleurenbibliotheek, een gesynchroniseerde documentenbibliotheek en SMS- en e-mailnotificaties.

Peter Williams, Executive Vice President, Ricoh Production Printing Business Group Europe, zegt: “digi:media is voor ons het ideale platform om ambitieuze drukkerijen de juiste production printing-oplossingen aan te bieden waarmee ze optimaal gebruik kunnen maken van de nieuwste technologieën om verder te groeien. Door goede samenwerkingsverbanden aan te gaan en door onze oplossingen verder te ontwikkelen, kunnen we onze klanten helpen de productiviteit te verbeteren, de kosten te verminderen en de kwaliteit van hun drukwerk te verbeteren.”

Op de beurs zal ook het multifunctionele zwart-wit productiesysteem Ricoh Pro™ 1357 te zien zijn. Dit systeem biedt het breedste scala aan unieke in-line nabewerkingmogelijkheden op de markt. Dit snelle, betrouwbare en duurzame systeem is ontworpen om hoge volumes te kunnen verwerken en is uitgerust met een diversiteit aan mogelijkheden en efficiënte digitale printservers. De Ricoh Pro™ 1357 biedt afdruksnelheden van 135 pagina’s per minuut en kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van gebruikers met hoge volumes. Met zijn hoge afdrukkwaliteit en dito gebruiksgemak biedt dit systeem gegarandeerd complete en kostenefficiënte oplossingen voor complexe opdrachten.

Ricoh zal op digi:media ook laten zien hoe NowPrint, zijn gehoste SaaS-platform (Software-as-a-Service), grafimediabedrijven in staat stelt te voldoen aan de wensen van klanten en hen te binden via web-to-print. En dit zonder de behoefte aan een server ter plaatse of een groot IT-team.

Over Ricoh
Ricoh is wereldwijd een van de marktleiders op het gebied van technologische oplossingen op het gebied van document management. Ricoh werkt over de gehele wereld samen met organisaties om werkomgevingen te moderniseren en de impact van documenten te optimaliseren. Meer informatie over Ricoh Production Printing www.ricoh.nl/productionprinting

Naar begin