Nieuws

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh certificeert de outputkennis van haar business consultants

Amsterdam, 14 december 2011 -  Nederland heeft er 12 gecertificeerde Document Output specialisten bij.  Het zijn business- en technologieconsultants van Ricoh Nederland die het pittige EOMS-diploma behaalden.
De normaal 10 middagen durende cursus van de leergang “Enterprise Output Management Solutions “ (EOMS) was voor Ricoh Nederland gecomprimeerd tot 3 lesdagen en 3 huiswerkopdrachten voor de cursisten.

Tijdens een speciaal ontwikkelt intensief studieprogramma leerden de cursisten alle componenten van een ondernemingsbrede outputmanagement-aanpak kennen. Ook maakten ze een werkstuk waarin ze de document communicatiestrategie voor een van hun eigen klanten opnieuw vorm gaven. Als afsluiting was er een kwalificerend examen om te laten zien dat men ook de leerstof verwerkt had en beheerste.

Unieke cursus
De cursus werd gegeven door de leden van het EOMS-Collectief, een samenwerking van vijf Nederlandse output management specialisten.
De EOMS-leergang is uniek voor Nederland omdat er geen andere vakopleiding bestaat die zo breed en diep ingaat op het ontwikkelen, inrichten en managen van document-outputprocessen in organisaties. Niet alleen papieren documenten en productiesystemen komen aan de orde, ook de digitale en multichannel aanpak van klantencommunicatie worden besproken en getoetst. Social Media krijgt daarbij een plaats in de Output Management architectuur.
Aansluitend op het uitgebreide dienstenpakket van Ricoh, was deze veelzijdige aanpak en het specialisme van het EOMS-Collectief voor Ricoh Nederland reden om consultants verder te trainen in het denken en doen in relatie tot een allesomvattende documentlogistiek.
Op de foto de 12 geslaagden van de cursus.  Corne van den Berg, Willem Jan Buurman, Leon van Delft, Jeroen Hoefmans, Marcel Kleintjes, Michiel Klumper, René van Ommen, Ernest Jan Plasmeijer, Eric Roubos, Jean Paul Schriek, Marc Smulders en Jack Weel.
De EOMS-leergang begint binnenkort met een nieuwe lichting cursisten.
Nadere informatie: www.eomscollectief.nl

Ricoh geslaagden

 
Over Het EOMS Collectief
In het EOMS collectief hebben vijf vooraanstaande Nederlandse specialisten op het gebied van document processing de krachten gebundeld om gebruikers en managers van documentsystemen meer bekend te maken met de wereld van outputmanagement.
Het collectief bestaat uit Hans Andriese, Hans Dickerscheid, Oscar Dubbeldam, Johan Kosters en Roberto Nagel.
Contactinformatie:  Website: http://www.eomscollectief.nl,  e-mail: info@eomscollectief.nl

Over Ricoh Nederland
Ricoh is leverancier van IT & Documentoplossingen. Met een focus op end-to-end documentintensieve processen optimaliseert Ricoh document-workflows in organisaties. Dankzij de sleutelrol die Ricoh heeft gespeeld bij de snelle ontwikkeling van de wereldwijde kantoorautomatisering, is het bedrijf in slechts twintig jaar uitgegroeid tot wereldwijd marktleider in duurzame documentoplossingen. Met ruim 109.000 medewerkers en kantoren in meer dan 50 landen beschikt het Ricoh concern momenteel over één van de grootste verkoop- en servicenetwerken in de branche.
Het hoofdkantoor van Ricoh Nederland is gevestigd in ‘s-Hertogenbosch.

Naar begin