Nieuws

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Directeur World Food Programme te gast bij lesprogramma Kids Moving the World

's-Hertogenbosch, 9 september 2011 - Josette Sheeran, directeur van het World Food Programme (WFP) van de Verenigde Naties, heeft woensdag 7 september jongstleden een uniek bezoek gebracht aan de leerlingen van groep 8 van PC Basisschool De Vlieger in Den Haag. De kinderen volgen het lesprogramma van stichting Kids Moving the World (KMTW) over de humanitaire noodsituatie in de Hoorn van Afrika. Ricoh Nederland is sinds 2006 strategisch partner van de stichting Kids Moving the World.

KMTW betrekt kinderen al op jonge leeftijd bij de aanpak van wereldvraagstukken. Kinderen hebben immers de toekomst. "Wij vinden het erg belangrijk om kinderen bewust te maken van de verschillen in de wereld”, aldus Caroline Bakker, directeur van stichting KMTW.”Het voedselprobleem in de Hoorn van Afrika treft circa 13 miljoen mensen. Onder hen zijn veel kinderen. Wij willen de kinderen in Nederland uitleggen waardoor dit voedselprobleem wordt veroorzaakt en welke gevolgen dit heeft. Daarnaast willen we ze ook vertellen wat zij hier kunnen doen om daar te helpen. Om de leerkrachten op basisscholen hierbij te ondersteunen, hebben wij gratis lesmaterialen ontwikkeld voor alle niveaus van de basisschool."

Josette Sheeran ondertekende een speciale aanbevelingsbrief voor deze actie. Zij roept alle scholen in Nederland op om mee te doen. Sheeran: "Het WFP ondersteunt deze actie van harte. We hopen dat het zal helpen om de honger te stoppen."

Ricoh Nederland is sinds 2006 strategisch partner van de stichting Kids Moving the World. Kids Moving the World werkt aan bewustwording van schoolkinderen in de groepen 1 tot en met 8 van het basisonderwijs ten aanzien van bepaalde wereldvraagstukken. Via verschillende educatieve modules maken kinderen spelenderwijs kennis met onderwerpen als armoede, honger en klimaatverandering. Het uitgangspunt bij alle modules is dat de kinderen zelf op een actieve manier aan de slag gaan. Afgelopen 6 jaar hebben al meer dan 350.000 kinderen meegedaan met één van de lesmodules. Ook medewerkers van Ricoh verzorgen regelmatig gastlessen.

Voor meer info: www.kidsmovingtheworld.nl.

Naar begin