Nieuws

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Documentprocessen Ricoh Women’s British Open 2011 klimaatneutraal

‘s-Hertogenbosch, 26 juli 2011 – Ricoh, specialist in documentmanagement oplossingen, implementeert haar bekroonde duurzaamheidsprogramma op de Ricoh Women’s British Open. Het Brits Open voor dames vindt van 28 tot en met 31 juli 2011 plaats op Carnoustie Golf Links in Schotland. Voor de eerste keer zullen de documentprocessen tijdens het toernooi volledig klimaatneutraal zijn.

Voor de Ricoh Women’s British Open 2011 is het benodigde machinepark aan printers en copiers geoptimaliseerd en worden diverse quick wins zoals energiezuinige standaardinstellingen en een dubbelzijdig printbeleid toegepast. Ook zal het gebruik van digitale documenten door medewerkers van het toernooi en journalisten in het mediacentrum gestimuleerd en gefaciliteerd worden.  Ondanks alle verbeteringen en aanpassingen, blijft er aan het eind van het toernooi altijd een onvermijdelijke hoeveelheid CO2-uitstoot over. Deze uitstoot wordt door Ricoh gecompenseerd met zogenaamde Carbon Credits. Deze credits worden verkregen uit door UNFCCC (VN) goedgekeurde projecten voor schone energie in derde wereldlanden. Hierdoor ontstaat voor de organisatie een CO2-neutrale afdruk- en documentomgeving. Het programma wordt geïmplementeerd als onderdeel van een samenwerking tussen Ricoh, de LGU, LET, LPGA en IMG.

Jeroen de Punder, Marketing Director Ricoh Nederland: "Als internationaal topsportevenement laat de Ricoh Women’s British Open het goede voorbeeld zien. Dit programma is slechts een van de vele manieren waarop we onze klanten helpen om productiever en milieuvriendelijker te worden. Door onze sponsoring van de Ricoh Women’s British Open ook op deze manier te activeren, verbinden we niet alleen onze producten aan de sport, maar dragen we ook bij aan onze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid. Zo zijn alle betrokkenen bij het toernooi ervan verzekerd dat er een bijdrage geleverd wordt aan de bescherming van het milieu.”

Over Ricoh Nederland
Ricoh is leverancier van IT & oplossingen op het gebied van documentmanagement. Dankzij de sleutelrol die Ricoh heeft gespeeld bij de snelle ontwikkeling van de wereldwijde kantoorautomatisering, is het bedrijf in slechts twintig jaar uitgegroeid tot wereldwijd marktleider in duurzame documentoplossingen. Ricoh is onlangs voor het 7e achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot één van de meest 100 duurzaamste bedrijven ter wereld.  Met 108.500 medewerkers en kantoren in meer dan 50 landen beschikt het Ricoh concern momenteel over één van de grootste verkoop- en servicenetwerken in de branche. Het hoofdkantoor van Ricoh Nederland is gevestigd in ‘s-Hertogenbosch.

Naar begin