Nieuws

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh lanceert 100% duurzaam 'eco-board' in Londen

Billboard aangedreven door wind- en zonne-energie zet wereldwijd een nieuwe standaard voor verantwoorde reclame

’s-Hertogenbosch, 28 juni 2011 - Ricoh, specialist in document management oplossingen en production printing lanceert vandaag in Londen Europa's eerste 'eco-board': een billboard dat 100% wordt aangedreven door wind en zonne-energie. Het Ricoh eco-board is de eerste in zijn soort in Europa, en heeft twee natuurlijke krachtbronnen, waardoor het billboard alleen oplicht wanneer voldoende energie is verzameld. Het duurzame billboard is slechts een voorbeeld uit Ricoh’s lange termijn aanpak van duurzaam ondernemen.

Het Europese eco-board staat aan de snelweg M4 van Londen naar de luchthaven London Heathrow. Het eco-board wordt gevoed door 96 zonnepanelen en vijf individuele windturbines en vormt een belangrijk onderdeel van de totale inzet van Ricoh aan het verhogen van het milieubewustzijn in de regio. Reizigers van en naar Londen passeren het billboard dat ‘Managed Document Services van Ricoh’ als boodschap draagt: Ricoh’s duurzame aanpak in het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en documentstromen.  

"Op het gebied van duurzaamheid gaan we verder dan het slechts voldoen aan wettelijke eisen en regelingen. Dit doen we door duurzaamheid pro actief te bevorderen, zowel in onze eigen organisatie als bij onze klanten. De lancering van het eco-board helpt ons een breder publiek bewust te maken van duurzaam handelen en hen te stimuleren verder te denken dan de voor de hand liggende manieren om een bijdrage te leveren aan een beter milieu", aldus Steve Saito, Chairman en CEO van Ricoh Europe. "Bij Ricoh zetten we ons al jaren in om onze ecologische footprint te verkleinen, waarbij we al in 2001 Zero Waste to Landfill binnen onze Europese fabrieken bereikten. Daarnaast stimuleren we ook andere organisaties om duurzame business modellen te implementeren die tegelijkertijd zorgen voor verbetering van de productiviteit en een toename van de winst."

Het Europese eco-board in Londen sluit aan op het vorig jaar op Times Square, New York gelanceerde Ricoh billboard op zonne-energie.  “Het gebruik van eco-boards luidt een nieuw tijdperk in voor de invulling van reclame uitingen”, aldus Saito. 

Over Ricoh Nederland
Ricoh is leverancier van IT & documentmanagement-oplossingen. Dankzij de sleutelrol die Ricoh heeft gespeeld bij de snelle ontwikkeling van de wereldwijde kantoorautomatisering, is het bedrijf in slechts twintig jaar uitgegroeid tot wereldwijd marktleider in duurzame documentoplossingen. Ricoh is voor het 7e achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot één van de meest 100 duurzaamste bedrijven ter wereld.  Met 108.500 medewerkers en kantoren in meer dan 50 landen beschikt het Ricoh concern momenteel over één van de grootste verkoop- en servicenetwerken in de branche. Het hoofdkantoor van Ricoh Nederland is gevestigd in ‘s-Hertogenbosch.

Meer informatie over Ricoh’s eco-board: www.ricoh-europe.com/eco-board 
en op http://blogit.realwire.com/Ricoh-launches-100-per-cent-sustainable-eco-board-in-London

Ricoh Eco-board Londen

Naar begin