Nieuws

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh legt met TotalFlow de basis voor de toekomst

‘s-Hertogenbosch, 20 december 2011 - Bij Ricoh staat tijdens de Grafische Vakbeurs in Hardenberg (op 7, 8 en 9 februari 2012) alles in het teken van TotalFlow. Met dit complete portfolio van diensten en producten legt Ricoh de basis voor grafische printprofessionals om een uiterst efficiënt en gestroomlijnd productieproces in te richten - van digitale data tot duurzaam kwaliteitsdrukwerk.

TotalFlow van Ricoh
TotalFlow omvat het volledige diensten- en productenportfolio van Ricoh. Hiermee wordt voor elke fase in het productieproces - van capture en prepare via manage tot output - de beste maatoplossing geboden. Daarbij sluiten alle componenten binnen TotalFlow steeds perfect op elkaar aan. Tijdens de Vakbeurs in Hardenberg wordt TotalFlow aangevuld met twee nieuwe, door Ricoh ontwikkelde softwareproducten: TotalFlow MakeReady en TotalFlow PrintManager.

Nieuwe TotalFlow software
De ruime mogelijkheden die Ricoh biedt met software op het gebied van web-to-print, managementinformatiesystemen (MIS), workflowautomatisering, variabele data printen en colour management, krijgen gezelschap van het nieuwe TotalFlow MakeReady. Deze software stelt de printoperator in staat ook de meest complexe printopdracht optimaal voor te bereiden. Bestanden worden online ontvangen, gecorrigeerd, bewerkt en goedgekeurd. Daarna worden complete documenten of brochures op eenvoudige wijze samengesteld met bijvoorbeeld tabs, hoofdstukindelingen en paginacijfers. MakeReady biedt daarbij steeds een accurate preview van het te produceren eindproduct.

Ook TotalFlow PrintManager is voor het eerst te zien in Hardenberg. Deze software biedt een overzicht van de beschikbare productiesystemen en de te produceren printopdracht. De applicatie biedt veel mogelijkheden op het gebied van wachtrijbeheer. Dat stelt de operator in staat de productiviteit voortdurend te optimaliseren door bijvoorbeeld orders een hogere prioriteit te geven of naar een ander productiesysteem te sturen. 
 
Primeur in print
Het grafische publiek maakt in Hardenberg nu ook officieel kennis met het nieuwe full colour productiesysteem Ricoh Pro C751EX - met alle onderscheidende kenmerken van de Pro C901, het topmodel van Ricoh dat ook op de stand aanwezig is. Met een topsnelheid van 65 en 75 pagina’s per minuut behoort de Pro C751-serie tot de ‘light production’ categorie, waardoor een zeer aantrekkelijke ROI ontstaat. De constante afdrukkwaliteit en perfecte beeldregistratie stellen dit productiesysteem tot grote prestaties in staat.

In Hardenberg komt bovendien het zwart-wit productiesysteem Ricoh Pro 1107EX in actie. En er zijn printvoorbeelden te zien van het rotatieve InfoPrint 5000 full colour inkjet productiesysteem en van de vijfkleuren NexPress SX-serie - beiden onderdeel van het indrukwekkende Ricoh portfolio.

Gezond blijven groeien
Om op een gezonde manier te kunnen blijven groeien ondersteunt Ricoh grafische ondernemers niet alleen met een efficiënt en gestroomlijnd productieproces. Ook duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van het portfolio. Met ‘Carbon Balanced Production Printing’ stelt Ricoh printprofessionals in staat om - middels een gecertificeerd programma van analyseren, reduceren en compenseren - CO2-neutraal te produceren op Ricoh productiesystemen.

Bouwen aan de toekomst
Ricoh legt met de Nederlandse introductie van TotalFlow niet alleen een stevige basis voor de toekomst. In april 2013 opent Ricoh ook haar nieuwe pand in het Paleiskwartier van Den Bosch. Bezoekers van de vakbeurs krijgen alvast een spectaculair voorproefje: terwijl de bouwtekeningen van de Ricoh MP W2401 rollen en de artist impressions in full colour uit de Ricoh Pro-serie komen, print een 3D-printer driedimensionale maquettes van het nieuwe gebouw.

Ricoh is tijdens de Grafische Vakbeurs in Hardenberg te vinden in hal 3, standnummer 311.

Naar begin