Nieuws

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh ontvangt prestigieuze beveiligingscertificering

Amstelveen, 12 mei 2011 - Ricoh Europe B.V., een specialist op het gebied van kantooroplossingen, managed document services en production printing, heeft erkenning gekregen voor haar beveiligingstechnologie en productontwerpen. De multifunctionele printers Aficio MP2851, Aficio MP 3351, Aficio MP4001 en Aficio MP 5001 hebben allemaal de Common Criteria-certificering behaald in overeenstemming met IEEE 2600.1. De certificering is een internationale standaard voor IT-beveiligingsproducten en verzekert dat de toegepaste beveiligingsfuncties voldoen aan de hoogste standaarden. De certificering evalueert tevens het productontwerpproces, fabricage en bezorging.

Olivier Vriesendorp, Director Product Marketing bij Ricoh Europe zegt: “De Common Criteria-certificering in overeenstemming met IEEE2600.1 onderstreept ons streven naar veilig informatiebeheer in kantoren. Dit geldt voor zowel algemeen kantoorgebruik als voor hoogst vertrouwelijke documenten voor juridische instellingen en overheidsinstellingen. Bedrijven worden zich tegenwoordig steeds bewuster van de noodzaak om hun gegevens die op kantoorapparatuur wordt opgeslagen, goed te beveiligen. Wij hebben daarom een stapje extra gezet om onze klanten te laten zien dat onze apparatuur zeer betrouwbaar is in het gebruik".

De Aficio MP2851, Aficio MP 3351, Aficio MP4001 en Aficio MP 5001 zijn de eerste modellen met deze certificering die momenteel internationaal verkrijgbaar zijn. In maart 2010 waren onze multifunctionele printers op de Japanse markt de eerste ter wereld die deze certificering kregen.

Daarnaast is Ricoh bezig om voor andere producten ook de Common Criteria-certificering te behalen. We zullen blijven zoeken naar nieuwe mogelijkheden om onze beveiligingsfuncties te verbeteren, zodat onze klanten ook in de toekomst met een gerust hart op onze apparatuur kunnen blijven vertrouwen.

Naar begin