Nieuws

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh’s Pro C751-serie digitale productiesystemen bekroond met Fogra-certificering

Ricoh Pro C751

‘s-Hertogenbosch, 24 oktober 2011 – De Ricoh Pro C651EX, Pro C751EX en Pro C751 zijn bekroond met de internationale Fogra-certificering, voor het voldoen aan de ISO/DIS 12647-8 norm. Deze internationale norm geeft aan dat deze drie full colour productiesystemen een consistente kleurkwaliteit leveren die voldoet aan de strenge ISO-normen.

Sander Sondaal, Country Coördinator Production Printing bij Ricoh Nederland: "De internationale Fogra-certificering geeft onze klanten het vertrouwen dat de nieuwe Ricoh Pro C751-serie consequent een uitstekende kleurkwaliteit levert, ongeacht de oplage. Deze certificering is een bevestiging van de manier waarop wij printprofessionals helpen de dienstverlening van hun organisatie te verbeteren met digitaal drukken; het aanbieden van een snelle, efficiënte doorlooptijd en het kunnen bieden van een enorme verscheidenheid aan toepassingen, zoals flyers, brochures, visitekaartjes, mailings, rapporten, fotoalbums en handleidingen. Sinds de introductie-evenementen van de Think Big Act Small-campagne van de Pro C751-serie zijn in Nederland al meerdere van deze productiesystemen verkocht en zijn we gestart met de eerste installaties. Hieruit blijkt dat printprofessionals vertrouwen hebben in Ricoh als zakelijk partner in de grafimediamarkt van de toekomst."

De certificering is van toepassing op de Ricoh Pro C651EX, Pro C751 EX en Pro C751 met de Fiery E-41A controller. De afdrukken zijn geprint op Oris Pearl Digital 170 g en Tecco Laser MP 140 substraten. De strenge Fogra-certificering behelst onder meer het testen van de kleur en glans van het substraat, duurzaamheid en lichtbestendigheid, bestendigheid tegen wrijven en de precisie, homogeniteit en consistentie van de kleurweergave op de afdruk.

De Ricoh Pro C651EX, Pro C751 en Pro C751EX zijn recentelijk aan Ricoh’s production printing portfolio van hardware, software en diensten toegevoegd. De modellen zijn optimaal afgestemd op de behoeften van de grafimediamarkt en centrale repro’s. Het Business Driver Programma van Ricoh biedt een geïntegreerd pakket van hulpmiddelen en ondersteuning die de productiviteit en winstgevendheid van de organisatie kan verbeteren.

Over Ricoh
Ricoh is gespecialiseerd in oplossingen op het gebied van documentmanagement en IT. Ricoh vormt grootschalige, documentintensieve workflows in organisaties om tot efficiëntere processen. Door met Ricoh samen te werken, kunnen organisaties hun manier van werken stroomlijnen, efficiënter en winstgevender worden en de kennis binnen hun organisatie effectiever delen. Kortom; ervoor zorgen dat de juiste informatie op het juiste moment en in de juiste vorm beschikbaar is.

Dankzij de sleutelrol die Ricoh heeft gespeeld bij de snelle ontwikkeling van de wereldwijde kantoorautomatisering en door de opgebouwde expertise in documentbeheer, production printing, kantooroplossingen en IT-services is het bedrijf uitgegroeid tot wereldwijd marktleider in duurzame documentoplossingen.

Met ruim 109.000 medewerkers en kantoren in meer dan 50 landen beschikt het Ricoh concern momenteel over één van de grootste verkoop- en servicenetwerken in de branche. Het hoofdkantoor van Ricoh Nederland is gevestigd in ’s-Hertogenbosch, waar zo’n 1.400 mensen werkzaam zijn. Voor meer informatie: www.ricoh.nl

Naar begin