Belvedere in Paleiskwartier opgeleverd aan Ricoh

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Belvédère in Paleiskwartier opgeleverd aan Ricoh

‘s-Hertogenbosch, 13 december 2012 – Belvédère, het nieuwe pand van Ricoh Nederland in het Paleiskwartier in ’s-Hertogenbosch is vandaag door Bouwgroep Moonen opgeleverd aan het Japanse bedrijf dat gespecialiseerd is in IT- en document management oplossingen.
Ricoh zal medio februari daadwerkelijk haar intrek nemen in het markante pand.

Het nieuwe hoofdkantoor wordt een slimme plek voor ideeën, kennisuitwisseling en teamwork. Carol Dona, CEO van Ricoh Nederland zegt: “Na twintig jaar zijn we toe aan een verandering van onze werkplek en ons visitekaartje. Onze dienstverlening is in de loop van de tijd veranderd van het leveren van apparatuur op het gebied van documentmanagement en printen naar een dienstverlenende rol in het optimaliseren van complete informatie- en itprocessen in grote en kleine organisaties. Ons nieuwe kantoorpand wordt een ‘living showroom’ waar we onze eigen dienstverlening integreren en op die manier voor zowel medewerkers als bezoekers toegankelijk en zichtbaar maken.”

Bij de ontwikkeling en bouw van Belvedère speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Zowel op het gebied van materiaalkeuze en energiehuishouding in het pand, maar ook als het gaat om mobiliteit van haar medewerkers, zet Ricoh flinke stappen om haar voetafdruk te beperken. Doordat het nieuwe pand zich vlak bij het centraal station bevindt, worden medewerkers en bezoekers gestimuleerd om meer met het openbaar vervoer te reizen. Carol Dona: “We zijn al negen jaar op rij benoemd als een van de 100 meest duurzame bedrijven ter wereld. Naast het verduurzamen van onze eigen organisatie, zijn onze diensten er ook op gericht de organisaties van klanten te verbeteren. Voor ons is dit aspect dan ook vanzelfsprekend erg belangrijk.”

Naar begin