Nieuws

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh's Private Cloud wint "Project of the Year" op de Green IT Awards

Best Cloud / Virtualisation Project of the Year' uitgereikt aan het ontwerp- en implementatieteam van Ricoh en Infosys.
 
Londen, 23 mei 2012 – Ricoh's private cloud infrastructuur in Europa, ontworpen en geïnstalleerd door Ricoh en Infosys, heeft de prestigieuze Green IT Awards 2012 gewonnen in de categorie 'Cloud / Virtualisation Project of the Year'. Het projectteam leverde een aanpasbaar, flexibel en handig IT-platform voor Ricoh in Europa, waardoor meer dan 1000 servers zullen verdwijnen in de regio EMEA en 16.800 ton CO2 bespaard kan worden, wat overeenstemt met de uitstoot van 3350 auto's.

De Ricoh Private Cloud maakt deel uit van de strategie van het bedrijf om de volledige IT-infrastructuur voor haar activiteiten in Europa te centraliseren, waardoor een efficiëntere IT-omgeving ontstaat. Dit is een belangrijke stap om medewerkers en klanten van Ricoh een veilige toegang te bieden tot applicaties en gegevens, ongeacht waar ze zich bevinden in Europa en ongeacht het apparaat dat ze gebruiken. Het project is een nieuwe bijdrage aan de algemene milieustrategie van Ricoh, die als doelstelling heeft het energieverbruik met 87,5% terug te dringen tegen 2050.

De Green IT Awards is een erkend forum dat prijzen uitdeelt aan uitstekende producten, leveranciers en projecten die in grote mate bijdragen tot het verbeteren van de milieuprestaties van de IT-sector. Bij de beoordeling wordt rekening gehouden met de mate van originaliteit en innovatie van groene oplossingen, producten en beleid, en het bewijs van de positieve en duurzame impact ervan op bedrijven, hun leveranciers en hun klanten.

Ian Winham, CIO en CFO van Ricoh Europe, zegt: “We zijn er rotsvast van overtuigd dat de cloud centraal zal staan in de toekomstige werkomgeving. Onze beslissing om een private cloud te installeren werd gemotiveerd door de steeds grotere volumes aan informatie die we moeten beheren, een steeds wijdere verspreiding van medewerkers over de hele wereld en de mogelijkheid om nog sneller in te spelen op de wensen van onze klanten. Het was ook van essentieel belang om de meest robuuste en veiligste infrastructuur op te bouwen die onze CO2-uitstoot niet de hoogte zou injagen. Het feit dat we onze doelstellingen hebben behaald terwijl we ook onze uitstoot terugdringen en daarbij erkend worden door de Green IT Awards, is een prachtige bevestiging van onze beslissing en van het werk dat het team heeft geleverd om van dit project een succes te maken.”

Ramanan Ramakrishna, Associate Vice President Europe van Infosys, zegt: “We waren verheugd om voor dit project samen te werken met Ricoh. Deze prijs is een mooie erkenning voor de inzet van Ricoh om een private cloud op te zetten voor haar Europese activiteiten met het oog op het behalen van haar zakelijke en milieudoelstellingen.”

Naar begin