Nieuws

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh demonstreert Clickable Paper op drupa 2012: technologie die een rijke multimedia-ervaring toevoegt aan drukwerk

Nieuwe crossmediatechnologie maakt het mogelijk om smartphones via elk willekeurig gedrukt materiaal toegang te bieden tot gerelateerde online content

Düsseldorf, drupa 03-16 mei 2012, hal 8a – Ricoh, leverancier van producten en diensten op het gebied van IT- en documentmanagement, demonstreert Clickable Paper™ tijdens drupa. Deze nieuwe geplande crossmediaservice maakt het consumenten mogelijk om gerelateerde online content te ontvangen door hun iPhone of Android-smartphone op drukwerk te richten. De Clickable Paper-technologie is geschikt voor alle soorten drukwerk, zoals kranten, tijdschriften, direct mail, boeken, brochures en posters. De technologie ondersteunt koppeling van alle soorten digitale informatie of diensten, waaronder multimediacontent, websites, e-commercediensten en sociale netwerken.

Clickable Paper is vooral relevant voor grafimediabedrijven, centrale repro’s en uitgevers. Het stelt hen immers in staat crossmediaal content te leveren aan hun klanten. Consumenten zullen aan de hand van een eenvoudig herkenbaar logo onmiddellijk kunnen zien dat een pagina ‘klikbaar’ is.

De Clickable Paper-demonstratie omvat een mobiele app en een koppelingsproces voor het toewijzen van online content aan een ‘hotspot’ op het drukwerk:  de plaats waarop de consument dan zijn toestel kan richten. De smartphone-gebruiker mikt bijvoorbeeld op een interessante tekst of foto in een tijdschrift, waarna het vastgelegde beeld wordt herkend en de hotspot wordt geïdentificeerd. De relevante online content wordt vervolgens direct weergegeven op de smartphone van de gebruiker.

Ricoh demonstreert Clickable Paper op drupa 2012 in samenwerking met PTI Marketing Technologies™, een toonaangevende web-to-print dienstverlener. “Clickable Paper is een interessante nieuwe ontwikkeling op het gebied van crossmediadiensten”, zegt Coleman Kane, CEO van PTI. “De integratie van het koppelingsproces in ons MarcomCentral®-platform biedt klanten een eenvoudige en stijlvolle manier om extra waarde toe te voegen aan hun drukwerk.”

Clickable Paper wordt op drupa gedemonstreerd op een verscheidenheid aan drukwerk, waaronder een nieuw boek van Sandra Zoratti van Ricoh: Precision Marketing. Daarin gaat zij in op implementaties van precisiemarketing in de praktijk en onderzoekt zij de voordelen van precisiemarketing. De ‘klikbare’ hotspots leiden lezers naar gerelateerde video’s, blogs van experts en rapporten uit de industrie die de lezer meer informatie bieden.

“We zijn verheugd deze boeiende nieuwe crossmediatechnologie op drupa te kunnen tonen”, zegt Sam Hosoe, executive vice president, Production Print Marketing Center, Ricoh. “Clickable Paper illustreert Ricoh’s ‘Print and Beyond’-thema. Het is een innovatieve technologie die een geweldige kans biedt om nieuwe diensten te ontwikkelen en onze klanten toegevoegde waarde te bieden.”

De onderliggende technologie van Clickable Paper is Ricoh Visual Search, een technologie die is ontwikkeld door Ricoh Innovations, Inc. (RII). Deze in Silicon Valley gevestigde dochteronderneming van Ricoh Company, Ltd. ontwikkelt innovatieve technologieën voor Ricoh en creëert nieuwe zakelijke kansen voor klanten van Ricoh. “Ricoh Visual Search is het resultaat van vele jaren onderzoek en wordt beschermd door meer dan 50 toegewezen of aangevraagde patenten”, voegt Dr. Nikhil Balram eraan toe, president en CEO van RII. “Dit is een toonaangevende technologie en we zijn verheugd om het gebruik ervan te kunnen ondersteunen in de Clickable Paper-dienst.”

Belangrijkste kenmerken van Clickable Paper:

  • Snelle en krachtige herkenning van content, zoals tekst (in elke taal), afbeeldingen, foto’s of een combinatie hiervan.

  • Meerdere ‘hotspots’ mogelijk per document zonder dat de oorspronkelijke bronbestanden hoeven te worden bewerkt of de lay-out hoeft te worden gewijzigd.

  • Stijlvolle koppelingstool voor het toewijzen van online content aan elke hotspot.

  • Ondersteunt een grote database met gekoppelde documenten.

  • Gebruiksvriendelijke mobiele app voor smartphones.

Naar begin