Nieuws

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh nummer 1 in full colour losbladproductiesystemen

Het West-Europese onderzoeksbureau InfoSource plaatst Ricoh boven aan de lijst

Londen, 4 juni 2012 – Volgens de laatste resultaten die zijn gepubliceerd door onderzoeksbureau InfoSource, is Ricoh Europe PLC de nummer 1 in West-Europa wat betreft de ‘installatie van full colour losbladproductiesystemen’.  Uit het onderzoek - dat in het eerste kwartaal van 2012 is uitgevoerd onder producenten in West-Europa - bleek dat het marktaandeel van Ricoh in het segment losblad ‘digital colour press’ is toegenomen tot maar liefst 42,5%, aanzienlijk meer dan de 27,7% van vorig jaar.

Graham Moore, Directeur Business Development van de Production Printing Business Group, Ricoh Europe, zegt: “Ons voortdurende succes in West-Europa is toe te schrijven aan de vele mogelijkheden van onze hoogwaardige en uiterst flexibele oplossingen, zoals de digitale productiepers Ricoh Pro™ C901 en de Ricoh Pro™ C751-serie full colour productiesystemen. Wij hebben deze begeerde positie in een sterk concurrerende markt te danken aan de innovatieve technologieën en productiviteit van deze productiesystemen. Onze klanten beseffen ook dat een investering in Ricoh-technologie gepaard gaat met langdurige ondersteuning en advies via een groot aantal aanvullende diensten, kennis en expertise, waaronder het Ricoh Business Driver Programma. Door de kwaliteit van onze producten, in combinatie met ons brede dienstenaanbod en de serviceverlening, positioneert Ricoh zich als betrouwbare zakenpartner voor zowel grote als kleine grafimediabedrijven en centrale repro’s in heel West-Europa."

Organisaties die nieuwe orders plaatsten op de drupa 2012 noemden als reden onder andere de aanpak van Ricoh, die is gericht op langdurige samenwerkingsverbanden, dienstverlening en bedrijfswaarden. De Poolse specialist in grafische vormgeving MultiKop koos het full colour productiesysteem Pro C651EX van Ricoh om met hoge afdrukkwaliteit in de markt van production printing te stappen. "Wij wilden onze dienstverlening uitbreiden met het leveren van drukwerk in kleine oplagen van hoge kwaliteit met snelle doorlooptijden", aldus Sales Director Jerzy Misztal. "Hiermee willen we onze klantenkring uitbreiden en nieuwe diensten toevoegen voor onze huidige klanten."

Corsham Print uit het Verenigd Koninkrijk koos voor de Ricoh Pro C751 om de workflows voor digitaal- en offsetdrukken te verbeteren en de productiecapaciteit op te schroeven.  Chris Perry, oprichter en algemeen directeur van het bedrijf, zegt: "De afdrukkwaliteit was goed, maar belangrijker was het nog dat dit productiesysteem de meest consistente kwaliteit leverde. We waren ook onder de indruk van de perfecte registratie en ondersteuning die Ricoh ons biedt."

Moore besluit met de volgende woorden: "Na de geslaagde drupa tonen deze marktaandeelcijfers dat Ricoh bezig is een leidende positie te veroveren in de dynamische markt van production printing in Europa."

En alsof deze laatste erkenning uit de branche niet voldoende was, werd full colour productiesysteem Pro C901 van Ricoh recentelijk uitgeroepen tot de snelste van zijn klasse in het InfoTrends-rapport Western Europe Production Printing and Copying Market Placements: 2008-2011. Daarnaast is deze digitale pers uitgeroepen tot het best verkochte productiesysteem van 2011 in het segment 301.000 tot 999.000 A4-pagina’s per maand , met een marktaandeel van ruim 31% in West-Europa.

1.  Het InfoTrends-rapport Western Europe Production Printing and Copying Market Placements: 2008-2011 (rangschikkingen in de West-Europese markt voor productieprinten en kopiëren: 2008-2011) is beschikbaar op www.InfoTrends.com.

Naar begin