Nieuws

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh onderscheiden met twee Oracle Excellence Awards

‘s-Hertogenbosch, 4 oktober 2012 – Ricoh is onderscheiden met twee Oracle Excellence Awards: de Eco-Enterprise Innovation Award voor groene innovatie - tevens met waardering voor zakenpartner Infosys - en de 2012 Chief Sustainability Officer Award, uitgereikt aan Ian Winham, CIO en CFO van Ricoh Europe. Beide onderscheidingen zijn een erkenning voor de efficiënte en duurzame manier waarop Ricoh een nieuwe IT-infrastructuur heeft gebouwd ter ondersteuning van haar activiteiten in de EMEA-regio. Dankzij het nieuwe ERP-platform en de implementatie van een private cloud werden ongeveer 1600 servers overbodig. Dit komt neer op een reductie van de CO2-voetafdruk en het energieverbruik met 85%, wat te vergelijken is met elk jaar 3500 auto’s minder op de weg.

De transformatie van Ricohs IT-infrastructuur kwam voort uit het streven de bedrijfsprocessen binnen EMEA te stroomlijnen, de klantenservice te verbeteren en de groeiende mogelijkheden van documentbeheer, IT-diensten en productieprinten te ondersteunen. Hierdoor kan Ricoh beter voorzien in toekomstige behoeften van de klant en tegelijkertijd haar algemene milieudoelstellingen te behalen. Ricoh streeft ernaar het energieverbruik tegen 2050 met 87,5 procent te verminderen ten opzichte van het niveau van 2000.

Een belangrijk deel van de implementatiestrategie van de private cloud bestond uit het opzetten van één omgeving voor het beheer van klantgegevens uit heel Europa en het verschaffen van veilige en eenvoudige toegang tot documenten, software en andere bedrijfsapplicaties voor klanten en medewerkers uit de hele regio. Ricoh hanteert hierbij de strikte Duitse regels voor gegevensbeveiliging, waardoor wordt voldaan aan de strengste vereisten voor gegevensverwerking in Europa.

Ian Winham, CIO en CFO van Ricoh Europe, zegt: “Het is een eer om deze twee prestigieuze onderscheidingen van Oracle te ontvangen. Het projectteam heeft met succes een van de grootste IT-projecten uit de geschiedenis van ons bedrijf ten uitvoer gebracht, bedoeld om onze klantenservice in EMEA nog verder te verbeteren. Daarnaast hebben we onze belangrijkste doelen behaald voor wat betreft het leveren van een bijdrage aan het algemene streven van Ricoh om minder energie te verbruiken maar tegelijkertijd een solide, robuuste en efficiënte onderneming te blijven. We zijn nu uitstekend gepositioneerd om ons aanbod van cloudgebaseerde services aan onze klanten in EMEA verder uit te breiden.”

Naar begin