Nieuws

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh toont de toekomst van grootformaat inkjet op drupa 2012 met de Ricoh Pro L4000™-serie

Düsseldorf, drupa 03-16 mei 2012, hal 8a - Ricoh demonstreert op drupa 2012 met een prototype de toekomst van grootformaat inkjettechnologie voor de grafische industrie. De Ricoh Pro L4000™-serie is uitgerust met de nieuwe generatie van Ricoh’s piëzo-elektrische printkoppen met duurzame latex inkt in zeven kleuren: CMYK, lichtcyaan, lichtmagenta en wit. De printer bedrukt tal van substraten en is ideaal voor de milieubewuste inkoper van signage, POP-materiaal (Point Of Purchase) en displays voor binnen en buiten. De printer zal in het eerste kwartaal van 2013 verkrijgbaar zijn in Noord-Amerika en Europa.

Het feit dat de latex inkt op waterbasis is, betekent dat de inkt een lage milieu-impact heeft. De introductie van witte inkt biedt inkopers van drukwerk uiterst levendige kleuren op transparante of gekleurde materialen. Klanten profiteren voor signage, huisstijlmiddelen en marketingmateriaal van prachtige kleuren op alle substraten. Door tijdrovende stappen zoals foliedruk of vrijstaande elementen te elimineren, kan het printbedrijf snel en efficiënt voldoen aan de wensen van klanten om zeer krachtige en heldere witte kleuren te produceren. Wat ook bijdraagt aan een hogere productiviteit, zijn de printsnelheden tot 18,1 m² per uur.

Verder is de Ricoh Pro L4000-serie uitgerust met printkoptechnologie waarmee de printer met drie verschillende inktdruppelgroottes tegelijk kan printen, met een minimale inktdruppelgrootte van slechts vier picoliter. Dit resulteert steeds opnieuw in levensechte prints met vloeiende kleurovergangen. De uitgebreide mediaondersteuning stelt klanten in staat om orders te printen op een brede waaier aan substraten zoals pvc, zeildoek, synthetisch papier, gecoat papier, niet-gecoat papier, textielsoorten en meer.

Peter Williams, Executive Vice President Ricoh Europe en Head of Ricoh’s Production Printing Business Group, zegt: “De Ricoh Groep neemt al jarenlang het voortouw in onderzoek en ontwikkeling op het gebied van inkjettechnologie. Nu is de tijd rijp om een uiterst competitieve grootformaat inkjetprinter te lanceren voor de grafische industrie. Terwijl de sector steeds meer profiteert van de voordelen van digitale productie voor kleinere oplagen, on-demand toepassingen en snellere doorlooptijden, neemt de vraag bij drukwerkinkopers toe om meer toepassingen digitaal te produceren. Het portfolio van Ricoh biedt een brede waaier aan technologieën en toepassingen voor specifieke zakelijke behoeften, zonder in te boeten aan kwaliteit.”

Overzicht van de kenmerken van de Ricoh Pro L4000-serie

  • Piëzo-elektrische printkop van de nieuwe generatie

  • Printen in 7 kleuren: CMYK, lichtcyaan, lichtmagenta en wit

  • Duurzame prints voor binnen- en buitentoepassingen

  • Lage milieu-impact dankzij de latex inkt op waterbasis

  • Hoge productiviteit dankzij printsnelheden tot 18,1 m² per uur

  • Uitgebreide mediaondersteuning, van pvc en papier tot textielsoorten en meer

  • Keuze uit twee printbreedtes (1371 mm of 1620 mm)

  • Printkoptechnologie waarmee de printer met drie verschillende inktdruppelgroottes tegelijk kan printen, met een minimale inktdruppelgrootte van slechts vier picoliter

Geïnteresseerden kunnen voor nieuws en updates terecht op www.ricoh.nl/drupa2012 of het bedrijf volgen via de Twitter-feed www.twitter.com/RicohPro.

Naar begin