Nieuws

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh voegt kleur toe aan portfolio grootformaat printers

's-Hertogenbosch, 20 maart 2012 – Ricoh presenteert een unieke grootformaat vierkleurenprinter voor de CAD-markt. De Ricoh Aficio™ MP CW2200SP werkt met Ricoh Liquid Gel-inkt en is bij uitstek geschikt voor organisaties zoals architectenbureau’s, bouwbedrijven, engineeringbureaus, nutsbedrijven en andere locaties waar productie van grootformaat technische tekeningen aan de orde is. De printer zal ook voorzien in de behoeften van centrale repro’s en copyshops. Aangezien Liquid Gel-inkt snel droogt, biedt het systeem hoge productiviteit, minimale kans op vlekken en een uitstekende kwaliteit met scherpe lijnen. De nieuwe printer zal verkrijgbaar zijn vanaf medio 2012.

In de CAD-markt vindt meer en meer een verschuiving plaats van zwart-wit naar kwalitatief goede kleurenafdrukken. Architecten gebruiken kleur om hun tekeningen beter leesbaar te maken, met bijvoorbeeld details van de elektrische installatie in het rood en de waterinfrastructuur in het blauw. Met de MP CW2200SP kan ook ter plaatse tekeningen en andere documentatie geproduceerd worden, wanneer dit direct nodig is. Door de snelle productiemogelijkheid is het eenvoudig herzieningen meteen door te voeren, waardoor het risico op dure fouten door verouderde documentatie vermindert.

Met een in de MP CW2200SP ingebouwde kleurenscanner kunnen klanten handgetekende documenten digitaliseren en oudere documenten archiveren. Bovendien kunnen zo wijzigingen aan het origineel eenvoudig gedigitaliseerd worden. De scanner biedt een betere TCO en bespaart ruimte in vergelijking met andere aanbieders op de kleuren grootformaatmarkt. Vooral voor bedrijven die afzonderlijke systemen gebruiken voor printen in kleur en scannen.

Met een opwarmtijd van slechts 40 seconden en een energieverbruik van slechts 10% ten opzichte van andere printers in dezelfde klasse is de impact van de MP CW2200SP op het milieu minimaal. De productiviteit is maximaal doordat het systeem eenvoudig te onderhouden is en een intuïtieve gebruikersinterface heeft. De afdruksnelheid is 1,8 A0/min. voor zwart/wit en 0,6 A0/min. voor kleur. Door de snelle opwarmtijd worden de eerste vijf vellen sneller afgedrukt dan met bestaande led- en inkjetmodellen van deze klasse. Een andere handige functie is een USB-poort, waar documenten kunnen worden opgeslagen, bewaard en geopend zonder dat een computer benodigd is.

De flexibiliteit is verbeterd door een maximale afdrukbreedte van 914 mm voor afdrukken die groter zijn dan A0. Bovendien zorgt een door aanzuiging aangestuurde verwerkingsoptie voor eenvoudige doorvoer van het papier. Daarnaast biedt de printer standaard een stapelmogelijkheid van 20 vellen en een tweede rol voor een efficiënte invoer van substraten.

De MP CW2200SP wordt, naast andere producten, live gedemonstreerd op de Ricoh-stand in hal 8a op de drupa 2012, die in Düsseldorf, Duitsland, wordt gehouden van 3 t/m 16 mei.

Naar begin