Nieuws

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh voor het negende achtereenvolgende jaar erkend door FTSE4Good Index Series

's-Hertogenbosch, 24 april 2012- Ricoh is voor het negende achtereenvolgende jaar erkend door de FTSE4Good Index Series. Bij deze assessment, uitgevoerd door EIRIS (Experts in Responsible Investment Solutions) in Londen, worden de activiteiten van Ricoh op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen aan de hand van diverse criteria bekeken: milieubeheer, klimaatverandering, mensen- en werknemersrechten, de leveringsketen, arbeidsvoorwaarden en aanpak van corruptie. Ricoh werd met name geprezen voor haar uitzonderlijke milieubeleid en -beheer, dat werd beoordeeld als ‘best practice’.

Duurzaamheid is een van de belangrijkste kenmerken van het merk Ricoh en is een wezenlijk onderdeel van de bedrijfsidentiteit. Ricoh stelt zich daarbij duidelijke doelstellingen, waaronder het voor 2050 terugdringen van het energie- en grondstofgebruik en vervuiling met 87,5% ten opzichte van 2000.

Takashi Nakamura, directeur en vice-president bij Ricoh zegt: “Ricoh ziet het bedrijf, de maatschappij en de planeet als onlosmakelijk verbonden. We willen een bedrijf zijn waarop medewerkers trots kunnen zijn, en dat waar mogelijk meer doet dan wat van ons verwacht wordt om verantwoorde groei te stimuleren. Door deze inzet te combineren met een op de toekomst gerichte bedrijfsstrategie bevorderen wij een duurzame en rendabele ontwikkeling, niet alleen van onze eigen activiteiten maar ook bij onze klanten.”

Ricoh wil uitmaken van een maatschappij die hulpbronnen recyclet en het energieverbruik en milieueffect zo veel mogelijk beperkt. Ricoh helpt klanten proactief om hun workflow efficiënter te maken en de milieugevolgen te verminderen. Daarnaast zet Ricoh zich in voor MVO-projecten waarbij sociale problemen op lokaal niveau worden aangepakt en worden bedrijfsmiddelen benut om een duurzame maatschappij te bevorderen.

Naar begin