Nieuws

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh zet duurzame sponsoring voort met een CO2-neutrale aanpak op ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam

Rotterdam, 13 februari 2012 – Ricoh, specialist op het gebied van documentmanagement en production printing, werkt deze week samen met het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam om de documentprocessen op dit toonaangevende tennistoernooi duurzamer te maken. Dit maakt deel uit van Ricoh’s inzet om bij alle activiteiten als sponsor een CO2-neutraal documentbeheer te leveren. 

Ricoh is Platinum Partner en Official Office Solutions Provider van de ATP World Tour, en helpt de ATP bij het beheren en verwerken van belangrijke documenten bij de dagelijkse organisatie van het toernooi. Ricoh, al zeven opeenvolgende jaren een van de 100 meest duurzame bedrijven ter wereld , is in 2011 begonnen met het toepassen van het Duurzaamheidsprogramma tijdens de 13 door Ricoh gesponsorde ATP World Tour-toernooien en de Ricoh Women’s British Open.
Alle essentiële documentprocessen zijn hierdoor CO2-neutraal.

Tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam heeft Ricoh alle apparaten standaard geconfigureerd op energie-efficiënte instellingen, zodat het milieueffect van de medewerkers en journalisten die ze gebruiken, zo veel mogelijk beperkt blijft. Zo worden onnodige prints vermeden, en wordt standaard dubbelzijdig afgedrukt. Aan het einde van het toernooi zal alle onvermijdelijke resterende CO2-uitstoot worden gecompenseerd met zogenaamde carbon credits , gegenereerd door schone energieprojecten waarin Ricoh heeft geïnvesteerd.

Meer informatie over Ricohs benadering van sponsoring voor sport en bedrijven vindt u op http://www.ricoh.nl/over-ricoh/merk-en-sponsoring/onze-sponsoring/index.aspx


1. Corporate Knights heeft Ricoh in 2011 voor het zevende opeenvolgende jaar uitgeroepen tot een van de ‘100 meest duurzame bedrijven ter wereld’.
2. CO2-kredieten worden gegenereerd in het kader van door de UNFCCC (United Nations Framework Convention on Climate Change) goedgekeurde schone energieprojecten in ontwikkelingslanden.

Naar begin