Nieuws

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Topsprekers bij IMAGINE 2012

Ricoh Nederland organiseert hoogstaand kennisseminar over de invloed van technologie

’s-Hertogenbosch, 2 april 2012 –  Het bedrijfsleven en het fundament van zaken doen zal in het komende decennium snel en ingrijpend veranderen. De technologische ontwikkelingen en vooral de manier waarop de nieuwe mogelijkheden worden benut, zorgen voor een ware bedrijfsrevolutie. Ook zal de hoeveelheid beschikbare informatie tegen 2020 met een factor 30 zijn toegenomen. Hoe houdt de moderne manager zich staande in de informatie-tsunamie en welke invloed hebben al deze ontwikkelingen op ons werk en de maatschappij?  Deze en andere vragen over de invloed van technologie en informatie staan centraal tijdens het kennisseminar >IMAGINE, dat van 20 maart tot en met 12 april plaatsvindt in het voormalig Stedelijk Museum in ’s-Hertogenbosch. Het hoogtepunt vindt plaats op donderdag 5 april middels het hoogstaande kennisseminar “IMAGINE2012 The Event”, georganiseerd door Ricoh Nederland. 

Een groep toonaangevende, spraakmakende sprekers uit binnen- en buitenland zal tijdens Imagine 2012 de digitale omwenteling vanuit diverse specifieke invalshoeken zoals mens, maatschappij, duurzaamheid en werken benaderen. Zo’n 400 CEO’s, CFO’s en CIO’s uit het Nederlandse bedrijfsleven zullen met elkaar hierover de dialoog met elkaar aangaan.

Sprekers zijn onder andere Marc van der Chijs (medeoprichter Tudou), Viktor van der Wijk (Director E-acquisition KLM), Nalden (oprichter o.a. Wetransfer.com), Daniel Domscheit-Berg (oprichter OpenLeaks), Esra’a al Shafei (oprichter en CEO MideastYouth.com), Paul Nijhof (CEO RFS Holland Holding BV en Wehkamp.nl), Trae Chancellor (Vice President Enterprise Strategy Salesforce.com), Almir Suruí  (Chief of the Amazon Suruí Indian Tribe (Brasil) en Mark Boelhouwer (Director Strategy & Operations Ricoh Nederland).

Imagine vindt plaats in het voormalig Stedelijk Museum in Den Bosch. Parallel aan IMAGINE is ‘The Gallery’ geopend. Bij ‘The Gallery, connecting the dots’ vormen diverse kunstwerken, gebaseerd op technologie, een bijzonder decor. The Gallery is ook voor publiek geopend.

Achtergrond Imagine
Recent onderzoek onder ruim 500 internationale topmanagers uit verschillende sectoren dat door The Economist Intelligence Unit in samenwerking met Ricoh is uitgevoerd, vormt het inhoudelijke vertrekpunt voor IMAGINE. De topmanagers spreken de verwachting uit dat de stroom aan informatie, zogenoemde Big Data, het doen van voorspellende analyses binnen organisaties steeds gemakkelijker maakt. De analysecapaciteit komt beschikbaar voor medewerkers overal in de organisaties. Hierdoor kan besluitvorming ook op een lager niveau plaatsvinden en neemt de belangrijkheid van het middelmanagement de komende jaren af, zo is de verwachting van tweederde van de ondervraagde topmanagers.

Ook is er is voor bedrijven nauwelijks te ontkomen aan de omwenteling die de komende jaren plaatsvindt. Vier van de tien topmanagers verwacht dat het lastig, zo niet onmogelijk wordt om de ontwikkelingen bij te houden en dat daardoor hun concurrentievoordeel zal verdwijnen.
Om te overleven en te blijven groeien moeten vooral de processen achter de techniek, de bedrijfsmodellen worden herzien en geoptimaliseerd. De uitdaging is om ze zo in te richten dat  mensen via informatie-uitwisseling worden verbonden, dat mensen er beter door gaan samenwerken en dat ze mensen uitdagen om kennis te delen.  Organisaties die hier slim en snel op inspelen profiteren van een betere slagkracht en een ongekende reeks mogelijkheden.

Als voorbeeld: de succesvolle introductie van Apple’s online winkel “App Store” werd niet veroorzaakt door een nieuwe techniek, maar kenmerkt zich door een nieuwe marketingmethode en andere distributiewijze van de software. Het resulteerde in de ontwikkeling van een innovatief en efficiënt platform.  Ook Facebook en eBay konden marktleider worden omdat zij nieuwe
bedrijfsmodellen bedachten op basis van bestaande technieken.  In Nederland weten bijvoorbeeld  Marktplaats en Wehkamp goed  in te spelen op de ontwikkelingen.

Naar begin