Nieuws

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Uitbreiding op Ricoh Business Driver Programma om tegemoet te komen aan uitdagingen voor printprofessionals

's-Hertogenbosch, 13 maart 2012 – Ricoh lanceert een nieuwe versie van het succesvolle Ricoh Business Driver Programma™ in Europa. Het programma biedt een exclusief pakket business development services voor klanten van Ricoh die actief zijn in de grafimediamarkt en centrale repro’s. Het platform dat altijd (24/7) beschikbaar is, biedt unieke toegang tot nieuwe marktonderzoeken, opinieartikelen, presentaties, praktijkgerichte e-learningcursussen, trainingen en consultancydiensten van Ricoh.

Nieuwe functionaliteiten van de website zijn de mogelijkheid om een persoonlijke pagina te creëren met de voor leden meest relevante informatie, een CO2-calculator als onderdeel van het nieuwe Ricoh Carbon Balanced Production Printing programma, een calculatiemodel voor het vergelijken van het omslagpunt tussen digitale en offsettechnologie en netwerkmogelijkheden waarmee leden rechtstreeks contact kunnen leggen met consultants, specialisten van Ricoh en andere gebruikers.

Daarnaast zijn er diverse opinieartikelen toegevoegd voor printprofessionals welke geselecteerd zijn op basis van de feedback van leden van het Business Driver Programma. Uit een onderzoek dat Ricoh heeft uitgevoerd onder de Business Driver-leden, bleken de belangrijkste uitdagingen voor 2012 te bestaan uit het transformeren van de huidige organisatie en het identificeren van nieuwe markten en printapplicaties.

Om die reden heeft Ricoh artikelen toegevoegd die zijn gericht op het verbeteren van de efficiency, het ontwikkelen van nieuwe markten, het kiezen van de juiste printapplicaties, bedrijfstransformatie en duurzaamheid. Elk onderdeel gaat in op nieuwe manieren om de winstgevendheid te verhogen en meer toegevoegde waarde te bieden. Leden vinden hier ook informatie van toonaangevende, onafhankelijke consultants uit de branche, zoals van PIRA en InfoTrends.

Met e-mail alerts ontvangen leden automatisch meldingen over nieuwe inhoud, nieuwsberichten, diensten, evenementen en webinars.

Volgens een Duitse klant van Ricoh, Gerd Gellner, CEO van Bonifatius, vormt het Business Driver Programma een belangrijk onderdeel van de relatie met Ricoh: “Ricoh is een partner die interessante producten en technologie heeft ontwikkeld en steeds voor ons klaar staat. Het Ricoh Business Driver Programma ondersteunt onze marketing en de consultants van Ricoh helpen ons bij de ontwikkeling van nieuwe concepten die voldoen aan de behoeften van onze klanten. Dat is een belangrijk en uniek voordeel ten opzichte van het aanbod van andere bedrijven. De service van Ricoh kan uitstekend worden genoemd.”

Bo Flack, Sales Manager van ABA, Zweden, een bedrijf dat sinds kort deelneemt aan het programma, zegt: “We denken veel profijt te behalen met de hulpmiddelen, business development services en informatie die erop zijn gericht ons bedrijf vooruit te helpen”.

Graham Moore, Business Development Director van de Ricoh Production Printing Business Group Europe zegt: “Het Ricoh Business Driver Programma is een waardevolle bron geworden voor de Europese klanten van Ricoh die actief zijn in de grafimediamarkt en centrale repro’s. Door de inhoud en functionaliteit te verbeteren - veelal op basis van de feedback van leden - verwachten we dat het programma nog beter en relevanter zal zijn voor de ondersteuning van printprofessionals die in de toekomst productiever en winstgevender willen zijn.”

Het Ricoh Business Driver Programma is beschikbaar in België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Noorwegen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland. De nieuwe functies worden vanaf maart 2012 ingevoerd.

Ga naar www.ricoh.nl/businessdriver voor meer informatie of bekijk het in de praktijk op de Ricoh-stand in hal 8a op drupa 2012 die van 3 tot 16 mei wordt gehouden in Düsseldorf, Duitsland.

Printprofessionals kunnen op de hoogte blijven van nieuws over Ricoh, de markt van production printing en updates van het Ricoh Business Driver Programma op Twitter via @RicohPro

Naar begin