Nieuws

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Vijfkeerblauw en Ricoh werken komende jaren samen

’s-Hertogenbosch, 16  april 2012 - Recent hebben Vijfkeerblauw en Ricoh een overeenkomst    getekend voor het leveren en onderhouden van hoogvolume productiesystemen. Hieraan vooraf ging een intensieve Europese aanbestedingsprocedure.

Vijfkeerblauw is de hofleverancier van de Rijksoverheid voor (repro)grafische diensten en bedient momenteel 10 ministeries. Vijfkeerblauw maakt onderdeel uit van De Werkmaatschappij. Dit is een concernbreed platform voor samenwerking op het gebied van de bedrijfsvoering binnen de rijksdienst. De Werkmaatschappij is ondergebracht bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Naast het leveren en onderhouden van hoogvolume productiesystemen biedt Ricoh workflow oplossingen. De dienstverlening bestaat verder uit de productie van 39 miljoen kleur en zwart/wit documenten per jaar. De productie vindt hoofdzakelijk plaats op de centrale locatie en hoofdkantoor in Rijswijk, maar ook op een aantal Servicepunten en Quickservicelocaties bij de ministeries. Vijfkeerblauw is specialist in de productgroepen grafisch advies, rijkshuisstijlkennis, vormgeving en DTP, digitaal printwerk en drukwerkbegeleiding. Klantgericht en bedrijfsmatig opereren zijn daarbij het uitgangspunt. Een prettige bijkomstigheid voor overheidsorganisaties die zaken doen met Vijfkeerblauw is dat de Europese aanbestedingsregels daarbij niet van toepassing zijn. Vijfkeerblauw is namelijk zelf ook onderdeel van de overheid. "Zaken doen met ons is dus geen kwestie van uitbesteden, maar van 'inbesteden'. En dat is een stuk eenvoudiger. Met Ricoh hebben we een partner gevonden die aantoonbaar creatief en innovatief is en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Aspecten waar ook de Rijksoverheid van kan profiteren", aldus drs. A.J.F.M. Warffemius, Directeur De Werkmaatschappij.

Ronald Batenburg MBA, Sales Manager Government & Healthcare van Ricoh: "Met het verwerven van deze opdracht laat Ricoh zien een belangrijke speler te zijn op gebied van production printing en zijn we in staat om aan te sluiten op de hoge kwaliteitseisen die de Rijksoverheid stelt aan dienstverlening.”

Ricoh is leverancier van producten en diensten op het gebied van Managed Document Services. Naast hoogwaardige multifunctionals en printers biedt Ricoh innovatieve diensten op het gebied van documentenbeheer. Diensten die gericht zijn op het optimaliseren van informatiestromen binnen en tussen organisaties, steeds met als doel om de efficiëntie en productiviteit te verbeteren.

Naar begin