Nieuws

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Volop aandacht voor duurzaamheid tijdens Ricoh Women’s British Open

‘s-Hertogenbosch, 28 augustus - Ricoh, wereldwijd gespecialiseerd in documentmanagement systemen, IT-diensten, production printing en Office Imaging-apparatuur is voor het 6e jaar titelsponsor van de Ricoh Women’s British Open. Deze topwedstrijd voor dames wordt van 13-16 september 2012 gehouden op de Royal Liverpool Golf Club en zet professionele golfers wereldwijd op de kaart. Zo behaalde Golf Team Holland-speelster en tevens de door Ricoh gesponsorde Dewi-Claire Schreefel vorig jaar de 11e plaats op het toernooi.
Ricoh ondersteunt de organisatie van het toernooi opnieuw in de voorbereiding op en tijdens het evenement met een reeks diensten op het gebied van documentbeheer. Net als in voorgaande jaren zal Ricoh de milieueffecten van haar dienstverlening zo veel mogelijk beperken door de inzet van Ricoh’s duurzaamheidsprogramma. De onvermijdelijke resterende CO2-uitstoot als gevolg van documentbeheer en de uitstoot afkomstig van transport van Ricoh-gasten die naar het toernooi reizen, zal volledig gecompenseerd worden. Ricoh heeft vorig jaar op deze manier 56 ton onvermijdelijke CO2-uitstoot geneutraliseerd, met zogenaamde carbon credits die zijn gegenereerd door schone energieprojecten waarin Ricoh heeft geïnvesteerd.

In het kader van de lancering van de nieuwe tagline imagine.change. eerder dit jaar, breidt Ricoh zijn exclusieve jaarlijkse Connected Business Forum dat tijdens het toernooi wordt gehouden uit met een ronde tafel-debat, met als doel de samenwerking tussen Ricohs klanten te verbeteren. Deelnemers zijn onder andere topmanagers van wereldwijd toonaangevende organisaties. Samen zullen zij debatteren over de zakelijke uitdagingen van de toekomst, de impact van technologie en het optimaliseren van hun processen voor zakelijke documenten.

De Ricoh Women’s British Open is voor Ricoh een ideaal platform om de sterke kernwaarden van het bedrijf op het gebied van milieu in de praktijk te brengen. Ricoh zal naast het duurzame documentbeheer achter de schermen ook een reeks activiteiten bieden voor zowel spelers als toeschouwers om hun CO2-voetafdruk te verminderen. Ze zijn allemaal uitgenodigd om deel te nemen aan de 'Green Initiative For Tomorrow' (GIFT) en om hun commitment aan het terugdringen van hun eigen impact op het milieu uit te spreken. Voor elke tien mensen die deze belofte doen - hetzij online of in het Spectator Village op de Royal Liverpool Golf Club – zullen Ricoh en de Ricoh Women’s British Open een boom planten in Afrika.

Wilt u meer weten over Ricohs activiteiten op het gebied van duurzaamheid op de Ricoh Women’s British Open, bekijk dan deze videoLees hier meer informatie over Ricohs sponsoractiviteiten.

Naar begin