Nieuws

Printen Twitter LinkedIn Facebook

CO2-neutrale aanpak door Ricoh op ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam

Rotterdam, 7 februari 2013 – Ricoh, specialist op het gebied van documentmanagement en production printing, werkt komende week samen met het ABN AMRO World Tennis Tournament (11-17 februari) in Rotterdam om de documentprocessen op dit toonaangevende tennistoernooi duurzamer te maken. Dit maakt deel uit van Ricoh’s inzet om bij haar sponsoractiviteiten een CO2-neutraal documentbeheer te leveren. 

Ricoh is Platinum Partner en Official Office Solutions Provider van de ATP World Tour, en helpt de ATP bij het beheren en verwerken van belangrijke documenten bij de dagelijkse organisatie van het toernooi. Ricoh, al negen opeenvolgende jaren een van de 100 meest duurzame bedrijven ter wereld (*1), is in 2011 begonnen met het toepassen van het Duurzaamheidsprogramma tijdens de 13 door Ricoh gesponsorde ATP World Tour-toernooien en de Ricoh Women’s British Open. Alle essentiële documentprocessen zijn hierdoor CO2-neutraal (*2).

Tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam heeft Ricoh alle apparaten standaard geconfigureerd op energie-efficiënte instellingen, zodat het milieueffect van de medewerkers en journalisten die ze gebruiken, zo veel mogelijk beperkt blijft. Zo worden onnodige prints vermeden, en wordt standaard dubbelzijdig afgedrukt. Aan het einde van het toernooi zal alle onvermijdelijke resterende CO2-uitstoot worden gecompenseerd met zogenaamde carbon credits , gegenereerd door schone energieprojecten waarin Ricoh heeft geïnvesteerd.

Gineke Wilms, PR & Sponsoring Manager Ricoh Nederland zegt: “Onze sponsorships, waarbij Ricoh samenwerkt met toonaangevende sportorganisaties, zijn gebaseerd op het wederzijds stimuleren om zo goed mogelijk te presteren. Deze partnerships inspireren ons om ons niet te beperken tot alleen maar het inrichten en verbeteren van de documentprocessen op de evenementen die we sponsoren, maar om een stap verder te gaan door een volledig CO2-neutrale documentmanagement service te bieden. Dit betekent dat het ABN AMRO World Tennis Tournament niet alleen toonaangevend is op het gebied van tennis, maar ook op het gebied van duurzaamheid.”

Ook de documentprocessen bij de Ricoh Women’s British Open en in het Holland Heineken House tijdens de Olympische Spelen van 2012 wordt/werd door Ricoh klimaatneutraal verzorgd.


*1. Corporate Knights heeft Ricoh in 2011 voor het negende opeenvolgende jaar uitgeroepen tot een van de ‘100 meest duurzame bedrijven ter wereld’.
*2. CO2-kredieten worden gegenereerd in het kader van door de UNFCCC (United Nations Framework Convention on Climate Change) goedgekeurde schone energieprojecten in ontwikkelingslanden.

Naar begin